• DOLAR 32.93
  • EURO 35.404
  • ALTIN 2462.162
  • ...
Eğitim-Bir-Sen 24 Kasım`ı Kutlamayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunda genel yetkili sendika olarak 23. Başkanlar Kurulu`nda aldıkları karar gereği 24 Kasım`a özel, kutlama anlamı taşıyacak herhangi bir faaliyet icra etmeyeceklerini söyledi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Özer, 2012 toplu sözleşme süreci sonrası Kızılcahamam`da yaptıkları 23. Başkanlar Kurulu toplantısının sonuç bildirgesinde, `Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri yapılmamalı ve hiç kimse kutlama mesajı yayınlamamalıdır.` kararı aldıklarını hatırlattı. Özer, "Karar almamıza neden olan sebepler henüz ortadan kaldırılmadığı için Eğitim-Bir-Sen teşkilatı olarak aldığımız karar gereği 24 Kasım`a özel kutlama anlamı taşıyacak (yemekli toplantı, öğretmenler buluşması, sportif turnuvalar vb) herhangi bir faaliyet icra edilmeyecektir." dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi`nin, 24 Kasım Öğretmenler Günü`nde OECD, AB ve bazı Uzakdoğu ülkelerini kapsayan `Türkiye`de Öğretmenliğin Mesleki Konumu/Uluslararası Karşılaştırma` başlıklı raporunu yayınlayacağını ifade eden Ahmet Özer, 24 Kasım`da tartışmaların, rutin hamasetin dışına çıkmasına öncülük edeceklerini söyledi.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir