• DOLAR 34.276
  • EURO 37.666
  • ALTIN 2904.677
  • ...
İslami Cihad ve Hamas`tan Mahmud Abbas`a Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Özerk Yönetim Başkanı Mahmud Abbas’ın “Filistin’in Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ten ibaret olduğunu, uluslar arası anlaşmaları kabul ettiğini ve Filistinlilerin vatana dönüş hakkından vazgeçtiğini açıklaması, İslami direniş hareketlerinden sert tepki gördü.

Filistin direniş hareketleri, Filistinlilerin vatanlarına dönüş haklarının asil bir hak olduğunu, statüsü her ne olursa olsun hiçbir Filistinlinin de bu haktan vazgeçmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Filistin İslami Cihad hareketi sözcüsü Davud Şahab, Mahmud Abbas’ın açıklamalarına sert tepki göstererek “Filistin’in Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ten ibaret olduğunu ileri sürenler, gerçekte Filistin mücadelesinin doğasından gafildirler” dedi.

Filistin İslami Cihad hareketinin Filistin’in her karış toprağına bağlı olduğunu belirten Şahab, “bize göre Yafa, Hayfa, Akka, Mecdel ve Filistin’in 1948 işgal altındaki diğer şehirlerini Gazze ve Batı Şeria’dan da önce istiyoruz” dedi.

Filistinlilerin yurtlarına dönüş haklarından asla vazgeçilmeyeceğini belirten Şahab, bunun aksine açıklamaya yapanların bu haktan vazgeçtiklerini, ancak buna kesinlikle izin verilmeyeceğini söyledi.

İslami cihat hareketi adına konuşan Davut şahap;  Filistin’in Gazze, Batı Şeria ve doğu Kudüs’ten ibaret olduğunu söyleyen bazılarının Filistin mücadelesinin doğası ve tabiatına karşı büyük bir cehalet içinde olduklarının ifadesidir dedi. İslami cihadın tarihi Filistin’in her zerre toprağına bağlı olduğunu söyledi.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın siyasi büro üyesi İzzet Raşek ise, Mahmud Abbas’ın açıklamalarının esef verici olduğunu ve Filistin halkının duygularını yansıtmadığını söyledi.

Filistinli mültecilerin vatanlarına, beldelerine ve köylerine dönüş hakkının mukaddes olduğunu ve bu haktan vazgeçmenin hiç kimsenin haddine olmadığını vurgulayan Raşek, “Filistin halkının denizden nehire hiçbir karış toprağının tartışılmayacağını, Filistin’in bir bütün olduğunu, kimsenin Filistin topraklarını yabancılaştıramayacağını ve Filistin topraklarının hiçbir karışından vazgeçilemeyeceğini söyledi.

Filistin Özerk Yönetim Başkanı Mahmud Abbas, Siyonist rejim televizyonuna verdiği demeçte, Filistin’in 1967 topraklarından ibaret olduğunu ve Filistinlilerin yurtlarına dönüş hakkından vaz geçtiğini belirtmişti.

Mahmut Abbas Siyonist rejim televizyonuna yaptığı açıklamada Filistin’in 1967 topraklarından ibaret olduğunu ve dönüş hakkından vazgeçtiğini ifade etmişti. Kudüshaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir