• DOLAR 34.236
  • EURO 37.593
  • ALTIN 2882.61
  • ...
Mescid-i Aksa Vakfı israili Uyardı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mescid-i Aksa Vakfı tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, İsrail `in Kudüs`teki Eski Belde ve Mescid-i Aksa yakınlarında düzenlediği kültürel ve sanatsal faaliyetlerle, bölgede bulunan tarihi eserlerdeki Arap ve İslami dokuya zarar verdiği belirtilerek, İsrail`den bu tür faaliyetleri İslam medeniyetine ait mekanlarda yapmaması istendi.

Açıklamada, ``İsrail yönetiminin, üç haftadır her perşembe `Eski Belde`de Şövalye Geceleri Festivali` çerçevesinde `Şövalye ve Ejderhalar` isimli danslı tiyatro gösterisi sunduğu ve festival sırasında bölgede içki içildiği`` kaydedildi.

Açıklamada ayrıca İsrail tarafından Davud Kalesi Müzesi`ne çevrilen İslami Kale Camisi`nde pazartesi ve çarşamba akşamları ışıklı ve müzikli gece gösterileri düzenlendiği belirtildi.

"İSLAMİ DOKULAR SİLİNİYOR"

İsrail`in bu tür faaliyetleri, ``Kudüs ve Aksa`daki İslami dokuları silmek`` için yaptığı ifade edilen açıklamada, etkinliklerin Yahudi kurumlar tarafından finanse edildiği ve İsrail Turizm Bakanlığı`nca da açıkça desteklendiği vurgulandı.

Mescid-i Aksa Vakfı açıklamasında Müslümanlar`dan, Kudüs ve Mescid-i Aksa`nın İslami kimliğiyle ilgili fuar, belgesel film gibi kültürel etkinlikler düzenlemelerini ve İslami kültür ile ilgili bilimsel yayınlar yapmalarını istedi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir