• DOLAR 34.263
  • EURO 37.594
  • ALTIN 2878.269
  • ...
El-Fehaid: Mescid-i Nebevi Yıkılamaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Fahad El-Fehaid, "Mescid-i Nebevi’yi yıkmak kimsenin haddi değildir. Kutsal mekanları yıkmak Arap hükümetine göre kırmızı çizgidir. Bu yerleri yıkmak bir yana korumak için hükümet bir servet döküyor." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da "Bizim itikadımıza göre hiçbir bina Mescid-i Nebevi’ye yukardan bakamaz. Umarız yeni yapılan binalar buna uygun olur." ifadelerini kullandı.

Bandar Fahad El-Fehaid, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı bakanlık binasında ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran El-Fehaid, Bursa ve İstanbul illerinde diplomatik turizm ofisleri açılmasını talep etti. Bu talebe sıcak bakan Ertuğrul Günay bu illerin yanında Karadeniz’de de böyle bir ofisin açılması gerektiğine işaret etti.

Yaklaşık 20 gün önce Mısır’ın başkenti Kahire’de bir toplantı yaptıklarını bildiren Bandar Fehad El-Fehaid, bu toplantıda önümüzdeki yıl gerçekleşmesi beklenen Türk-Arap turizm buluşmasının İstanbul’da yapılmasını gündeme taşıdıklarını dile getirdi.

Türk-Arap işbirliklerinin meyvelerini almaya başladıklarını söyleyen Arap Birliği Turizm Teşkilat Başkanı, "Bursa’da Türk-Arap ortaklığı olarak devre mülkler kurduk. Yine Türk-Arap yatırımlarını desteklemek için otel tipi yerler aldık. Bu yerleri Arap ailelerin beklentilerine göre hazırladık. Buralara Arap turistleri çekmeyi hedefliyoruz. İnşallah Bursa’da yine Türk-Arap ortaklığı olarak Bursa Havayolları kurulmasını arzuluyoruz. Bursa havayolları olmamasına rağmen geçtiğimiz dönem bu tesislere 127 bin üzerinde turist çektik." diye konuştu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir