• DOLAR 34.275
  • EURO 37.602
  • ALTIN 2879.645
  • ...
ABD Başkanlık Seçimlerinde Rus Oyunu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
The New York Times gazetesine atıfta bulunan Rus basını, Matt`in bu hafta Rusya`yı ziyaret ettiği ve bir dizi ticari görüşmeler yaptığını yazdı. Haberlere göre Romney `in oğlu firması Excel Trust için Rus yatırımcılarla iş görüşmesi yaptı.

Haberlerde, "Matt, Rusya`yı ABD `deki seçim kampanyasının sona ermesine bir kaç gün kala ziyaret etti. Babası ise seçim konuşmalarında Başkan seçilmesi durumunda Moskova`ya yönelik daha sert tutum sergileyeceği vaadinde bulunmuştu." ifadelerine yer verildi.

Fakat gazetenin iddiasına göre oğul Romney Moskova`da "Özel ve gizli görev misyonu" yerine getirdi. Kendi kaynaklarına atıfta bulunan gazete Matt`in üst düzey bir Rus yetkiliye babasının Putin`e gönderdiği özel mesajını aktardığı iddia etti. Kaynağın sözlerine göre, baba Romney mesajında seçim öncesi kampanyasında sert sözlerine rağmen Moskova ile iyi ilişkilerden yana olduğunu iletti.

İddialarla ilgili açıklama yapan Rusya`nın Washington Büyükelçiliği, oğul Romney`in Moskova ziyaretiyle ilgili bilgilerinin olmadığını belirtti. Matt`a ait Excel Trust şirketi ise gezinin siyasi amaçlı değil iş görüşmesi olduğunu duyurdu.

Romney seçim konuşmalarında ABD Başkanı Barack Obama yönetimini Rusya`ya karşı yumuşak davranmakla suçlamış, seçilmesi durumunda daha sert politikalar izleyeceğini, ABD dostlarının daha fazla sadakat, Putin`in ise daha az esneklik göreceğini ifade etmişti. Romney yılbaşında CNN`e verdiği demecinde de, Rusya`yı "bir numaralı jeopolitik düşman" ilan etmişti...

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir