• DOLAR 34.236
  • EURO 37.3
  • ALTIN 2945.937
  • ...
CEDAW Komitesi Toplantıları Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi`nin (CEDAW Komitesi) kuruluşunun 30. yılı etkinlikleri kapsamında, ``CEDAW: Kadın Hakları için 30 Yıllık Çaba``, toplantıları, İstanbul`da başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, komite üyelerini, İstanbul`da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

``Kıtaları, denizleri, medeniyetleri, inançları birleştiren İstanbul ve Türkiye bugün bu organizasyonla kadınların gönüllerinin de birleşmesine katkı yapacak`` ifadelerini kullanan Bakan Şahin, İstanbul`daki toplantıların, çok önemli bir yol haritası oluşturacağını söyledi.

 

Kadın sorunlarının iyi anlaşılması için dünyada yaşanan gelişmelerin iyi takip edilmesi gerektiğini belirten Bakan Şahin, Somali, Arakan ve Suriye`de yaşanan çatışmalardan her zaman olduğu gibi kadınların ve çocukların yoğunluklu olarak etkilendiğini ifade etti.

 

Çatışmaların ve savaşların nedenlerinin iyi şekilde analiz edilmesi ve bu konuda çözümün bir parçası olunması gerektiğini kaydeden Şahin, kadın haklarındaki gelişmenin de bu konudan bağımsız olmadığını anlattı.
Suriye`de yaşanan olaylar nedeniyle çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 105 bin kişinin Türkiye`ye sığınmasına dikkat çeken Bakan Şahin, ``Çatışmanın bir an önce bitmesini ve (sığınmacıların) ülkelerine dönerek, ülkelerindeki huzurun ve barışın sağlanmasını çok önemsiyoruz. İşte o yüzden BM`ye, uluslararası topluma, CEDAW`a, uluslararası hukuka çok fazla iş düştüğüne inanıyorum`` dedi. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir