• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Van`da Yeni Okullar Hızla Tamamlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van`da meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından batıdaki işadamları gibi Vanlı hayırsever işadamları da olaya duyarsız kalmayarak yıkılan eğitim kurumlarını yeniden inşa etmek için katkıda bulundular.

 

Vanlı hayırsever işadamlarından Yunus Gökçenay, merhum babası Yusuf Gökçenay adına 16 derslikli Van Bilim Sanat Merkezi, Abdurrahman Yörük ise 12 derslikli Gazi İlköğretim Okulu arsasına YTY İlkokul ve Ortaokulu yapmak için Van Valiliği ile protokol imzaladı. Temelleri atılan eğitim kurumlarının inşaatları yapılmaya devam ediyor.

 

Yapımına ağustos ayında başlanan ve yüzde yirmilik bölümü tamamlanan 16 derslikli Bilim Sanat Merkezi piramidi andırıyor. Merkezin 2013 Eylül ayında açılacak olan eğitim öğretim sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor.
Yapımına 2 ay önce başlanan ve 20 gün içinde eğitim ve öğretime açılması planlanan 12 derslikli okulun ise sadece ilkokul olarak kullanılması düşünülüyor.

 

İnönü İlköğretim Okulu arsasına Hacı Ali Akın tarafından yaptırılan 18 derslikli `Hacı Ali Akın İlkokulu ve Ortaokulunun ise inşaatı 20 Kasım`da bitirilerek eğitim hizmeti verecek. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir