• DOLAR 34.259
  • EURO 37.643
  • ALTIN 2878.451
  • ...
İmam Şamil`in Köyüne Baskın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber-Dış Haberler Servisi-Riyad Makaev

Gimri –  Bilindiği gibi Gimri köyü Dağıstan`da halen İslam`ı en çok koruyan ve tebliğ çalışmaları yapılan köy olarak bilinmektedir. Gimri köyünden çok sayıda genç cihada katılıyor ve İslam`a hizmet için kendilerini yetiştiriyorlar.

Yerel sakinlerin verdiği bilgilere göre, gece köye yaklaşık 30 Askeri kamyon ve çok sayıda zırhlı araç ve askeri jeepler girdi ve köyde arama operasyonuna başladılar. Yaklaşık 3-4 saat süren operasyon sırasında 5 genci gözaltına alan Rus askeri birlikleri, gençleri jeeplere alarak köyden çıkmak isteyince olan oldu.

Köy sakinleri cami minareden mikrofonla "Köydeki gençleri rus birlikleri tarafından gözaltına alındıkları ve tüm köy sakinleri ruslara karşı mücadeleye davet ediyoruz” diye çağırınca tüm köy sakinleri ellerinde sopa, kürek, balta ile rus birliklerini çembere aldılar.

Rus birlikleri havaya ateş açarak köy sakinlerini dağatmaya çalışsa da müslümanlar daha da sınırlanarak ruslara ultomatum koydular,"Eğer gençleri bırakmazsanız, hepimiz burada savaşarak ölürüz.” Ruslar gençleri bırakmak zorunda kaldılar ve köyü sabah namazından önce terk ettiler. Şimdi İmam Şamil`in Gimri köy sakinleri rus birliklerin geri geleceklerini bilerek tekrar köye gelmelerini bekliyorlar. Köy sakinlerin söyledikleri: " Biz bir olursak hiç kimse bize bir şey yapamaz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir