• DOLAR 32.944
  • EURO 35.329
  • ALTIN 2458.092
  • ...
Hasankeyf Kalesi İçin Teknik Çalışma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Valisi Yılmaz Arslan, tarihi ve turistik Hasankeyf`e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında tarihi Kale`yi gezdi. Vali Arslan, buranın durumunun yeniden ele alınmasını isterken yetkililere de teknik çalışma başlatmaları talimatı verdi.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Müze Müdürlüğü yetkilileri eşliğinde Kale`nin yanı sıra Büyük Saray`ı gezen Vali Arslan, böylesi etkileyici bir yapının ziyarete kapalı olmasından üzüntü duyduğunu belirtti.

Vali Arslan, ayrıca Kale`nin ziyarete açılıp açılmayacağına ise yapılacak bilimsel ve teknik çalışmalardan sonra karar verilebileceğini söyledi.

Hasankeyf Kalesi`ni ziyaretinin ardından basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını cevaplandıran Vali Arslan, eserin Batman turizmi açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu, \"Kültür ve Turizm Bakanlığımız, bazı çatlaklar ve hayati riskler gerekçesiyle burayı ziyarete kapatmıştı. İnşallah hem kazı işlerini yürüten Rektör Bey ve arkadaşlarımızla, hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile görüşüp nasıl bir formül bulabilirizin üzerinde duracağız\" dedi.

Hasankeyf`i sadece resmi kayıtlara göre yılda 100 binin üzerinde insan ziyaret ettiğine dikkat çeken Vali Arslan, \"Dolayısıyla, bu kadar sayıda ziyaretçiyi bu güzel tarihi eserden mahrum bırakmak da çok akıllıca bir durum olmaz diye düşünüyoruz. Ancak hem buraya geleceklerin can ve mal güvenliğini koruma anlamında, hem de bu tarihi değerin insanlara gösterilmesi anlamında idari olarak ne yapmamız gerekiyorsa bunu değerlendireceğiz. İnanıyorum ki; birtakım tedbirler almak suretiyle eğer buranın tekrar ziyarete açılması söz konusu olacaksa bunun için biz Valilik olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İnşallah gerekli tedbirleri almak suretiyle burayı en kısa zamanda tekrar ziyaretçi trafiğine açabilirsek, sizin aracılığınızla da hem Türkiye`den, hem de yurtdışından vatandaşlarımızın gelip burayı görmesini arzu ettiğimizi bu vesileyle tekrar ifade etmek istiyorum\" şeklinde konuştu. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir