• DOLAR 34.278
  • EURO 37.652
  • ALTIN 2912.485
  • ...
Abbas `İntifadaya Asla İzin Vermeyeceğim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Özerk Yönetim Başkanı Mahmut Abbas, Siyonist işgal rejiminde yayın yapan Kanal-2 televizyonunun kendisiyle yaptığı röportajda Birleşmiş Milletlere üye olma çabaları başarısız kalsa bile, başkanlık koltuğunda bulunduğu müddetçe Filistin’de üçüncü bir intifadanın başlamasına izin vermeyeceğini söyledi.

Dün (01 Kasım Perşembe) ilk bölümü yayınlanan, bugün ise ikinci bölümü ekrana gelecek olan röportajla ilgili haberi sunan Siyonist spiker “Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas, gazeteci Udi Segal’ın kendisiyle yaptığı röportajda Hamas, İsrail ile ilişkiler, önümüzdeki yıllarda yaşanacak muhtemel gelişmeler ve üçüncü intifada hakkında önemli ve sürpriz açıklamalarda bulundu” ifadelerini kullandı.

Röportajın dün yayınlanan ilk bölümünde, Siyonistlerden Ocak 2013 tarihinde yapılacak seçimlerde Filistin meselesini ve görüşmelere dönme işini öncelikli konu haline getirmelerini isteyen Mahmut Abbas, “bu mesele sizin çocuklarınızın geleceğini belirleyecektir” dedi.

İntifada ve direnişe de değinen Abbas şunları söyledi: “Görüşmelere dönmeye hazırım. Burada bir başkan olarak durdukça üçüncü bir intifadanın başlamasına asla izin vermeyeceğim. Hukukumuz için terörü değil, politikayı, diplomatik kanalları ve görüşmeleri kullanmak istiyoruz. Ben Safad’dan sürgün edilmiş bir mülteciyim. Buraya bir kez daha döneceğimi sanmıyorum. Biz, 1967 sınırları dâhilinde İsrail ile yan yana yaşayacak bir devlet istiyoruz.”

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir