• DOLAR 32.682
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2500.223
  • ...
Van`da deprem Sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İlke Haber Ajansı muhabirine konuşan organizatörlerden Fotoğrafçı Selim yıldız, depremin yıldönümünde insanlara depremi hatırlatmak adına böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.

 

\"Amacımız: İnsanların Yaralarını Deşmek Değil, Depremleri Unutturmamaktır\"
Fotoğrafçı Yıldız, \"Van Fotoğrafçılar kulübü olarak depremin yıldönümünde ne yapacağımızı tartıştık. Böyle bir karar aldık. Türkiye`de gazeteler, belgesel fotoğrafçıları, foto muhabirleri, amatör ve profesyonel fotoğrafçıların depremle ilgili fotoğraflarını bir araya getirerek kolektif bir çalışma yaptık. Bizim temel amacımız: İnsanların yaralarını deşmek değil. Depremlerin unutulmaması ve tedbir alınmasıdır. Bundan sonra insanlar depremleri hesaba katarak, yeni yapılar inşa etsin istedik. Bizler bu sergimizin aynısını İstanbul, Diyarbakır ve Van merkezde eşzamanlı olarak başlattık. Burada 40 fotoğrafçının fotoğrafları yer alıyor. Tabi bunların hepsi Vanlı değil Türkiye`nin değişik yerlerinden deprem sürecinde buraya gelen fotoğrafçılardır.\" dedi.

 

Sergiye gezenlerden Volkan Konuk, fotoğrafların çok güzel olduğunu dile getirerek, \"Gerçekten yaşanan acıyı tam resmetmişler.\" ifadelerini kullandı.
Depremin canlandırılmasının kendilerine depremi hatırlattığını aktaran Erkan Cengiz, \"Geçen sene yaşadığımız bu depremin hatırlatılması güzel yaşanan zorluklar ve gerçeklerdir.\" dedi.

 

En Çok İlgi Gören Kare
Kendisini en çok etkileyen karenin yaşlı bir ninenin petteki suyla namaz adetsi aldığı kare olduğunu söyleyen Hamdi Babat, \"Yaşlı bir ninenin o durumda bile Rabbini hatırlaması ve pet şişesiyle namaz abdesti almaya çalışması beni etkiledi.\" diye konuştu.

 

Depremde Hakkâri`nin Yüksekova ilçesinde olduğunu söyleyen, Sinan Bostan ise, \"Burada olmamamıza rağmen depremi gerçekten hissettik.\" şeklinde konuştu.

 

Öte yandan serginin bugün de açık kalacağı belirtildi. (Murat Dalgın, Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir