• DOLAR 34.21
  • EURO 37.557
  • ALTIN 2877.485
  • ...
 Gizli Tanıktan Çok Konuşulacak İtiraf!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Gizli tanık Boyabat, Ergenekon sanığı Muzaffer Tekin `in talimatıyla çok eylem yaptıklarını aktardı. Hrank Dink`i öldürme talimatı aldıklarını ancak bir anlaşmazlık sebebiyle talimatı yerine getiremediklerini söyledi.

Gizli tanık Boyabat yine Tekin`in talimatıyla İstanbul Gaziosmanpaşa`da Kürt-Türk çatışması çıkartmak için harekete geçtiklerini ve adam vurduklarını anlattı. Sami Hoştan`ın talimatıyla ise Erol Evcil`i bir buçuk ay takip ettiklerini ancak sıkı korunduğu için öldüremediklerini söyledi.

Bir başka gizli tanık Mart da duruşmadaydı. Ergenekon sanığı Ergün Poyraz`ın yazdığı kitapların içeriğinin jandarma ve JİTEM`den temin edildiğini ve hatta kitapları Poyraz`ın kendisi yazmadığını ileri sürdü.

O dönemde bir yayınevinde çalıştığını belirten gizli tanık Mart, Ergün Poyraz`ın kitapları sadece editörlük yaptığını yanı kontrolden geçirip yayınevine verdiğini söyledi.

Öte yandan Danıştay saldırısıyla ilgili devam eden davada ise mahkeme bilgisayar hard disklerinin kopyasını istemişti. Ancak gönderilen hard disklerin içinin boş olduğu anlaşıldı. Mahkeme bilgisayarın imajının doğru şekilde alınarak hard disk ile gönderilmesini istedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir