• DOLAR 32.541
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2442.275
  • ...
Beyni Olmadan 3 Yıl Yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`nin Colorado eyaletinin Pueblo kentinde beyni olmadan dünyaya geldikten sonra 3 yıl yaşamayı başaran ``mucize`` çocuk hayatını kaybetti.

Beyni olmadan doğan bebeklerin ya ölü doğduğunu ya da doğduktan kısa süre sonra öldüğünü belirten doktorlar, sadece bir beyin sapıyla doğan ``Nickolas Coke``un 3 yıl yaşamasını ``tıbbi bir mucize`` olarak nitelendirdi.

Doktorlar, tıp dünyasında ``anensefali`` olarak adlandırılan rahatsızlıkla doğan ve birkaç saatten fazla yaşamasını beklemedikleri küçük Nickolas`ın tıbbi hiçbir makine veya tüpe bağlı olmadan 3 yıl yaşadığını belirtti.

Büyükanne Sherri Kohut, sabah uyandığında çok zor nefes alan torununu hastaneye götürdüklerini ancak yapay solunum yapılan Nickolas`ın, üçüncü denemeden sonra hayatını kaybettiğini söyledi.

Nickolas`ın son fotoğraflarında bir bal kabağına bakarak gülümserken görüldüğünü ifade eden Kohut, ``Nickolas, bal kabaklarını yuvarlaması için onu dik tutmaya çalışmamıza rağmen bunu başaramamamızı çok komik buluyor ve sürekli gülüyordu. O bizim kahramanımızdı. Bize sevgiyi, aile olmayı, aslında her şeyi öğretti`` dedi. 

Kohut ayrıca, hayatta kalmak için savaşan Nickolas`ı onurlandırmak için geçen ay doğan kardeşine onun ismi verdiklerini ve her zaman hatırlanacağını da sözlerine ekledi. 

``Mucize`` çocuğun annesi Sheena Coke da ``Herkes tarafından gösterilen sevgi ve şefkat onu güçlendirdi ve daha uzun yaşamasını sağladı`` diyerek, hiçbir zaman Nickolas`ın son gününe odaklanmadıklarını, onu el üstünde tuttuklarını ve hayatta olduğu her günü kutladıklarını vurguladı.

Nickolas`ın ailesi, hayatı boyunca onun yanında olan Sangre de Cristo tedavi merkezindeki doktorlara şükran duyduklarını kaydetti.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir