• DOLAR 34.228
  • EURO 37.542
  • ALTIN 2881.582
  • ...
Günlüoğlu`na Bir Destek de TESSEP`ten Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) yaptığı basın açıklaması ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mardin temsilcisi Lütfü Günlüoğlu`nun Mardin`de Artuklu Üniversitesinin kurulmasıyla üniversitede okuyan ve şehir dışında gelen bazı öğrencilerin şehre ahlaksızlığı getirdiği ve manevi çöküntünün hızlandırdığı açıklamasına destek verdi.

Okullardaki Ahlaksızlığın Kaynağı Karma Eğitim Sistemidir
Okullardaki en büyük ahlaksızlığın kaynağında karma eğitim sisteminin olduğunu söyleyen TESSEP Genel Başkanı Salih Demir, "Bugün maalesef aile ile bağını manevi anlamda koparmış gençlerimiz ahlaksızlık batağına saplanmış durumdadır. Okullardaki kontrolsüz eğitim ile de gençler bu bataklığa daha da saplanmaktadır. Başta üniversitelerimizden tutun neredeyse bütün okullarımızda ciddi anlamda bir kontrolsüzlük var. Okullardaki karma eğitimde bunun cabası. Bu gün öğrencilerin eğitim başarısızlığı ile birlikte, ahlaksızlık buhranında kaybolmasının en büyük kaynağı, inatla sürdürülen karma eğitim sistemidir" dedi.

Günlüoğlu`nun Tespiti Aslında Bir Feryattır
Yeşilay Cemiyeti Mardin temsilcisi Lütfü Günlüoğlu`nun tespitini son dönemlerde toplumda artan ahlaksızlığa karşı yükselen bir feryat olduğunu söyleyen TESSEP Başkanı Demir sözlerine şu şekilde devam etti, "Son dönemlerde artan ahlak buhranına bir feryatta Mardin`de yükseldi. Bu ahlaksızlıklar toplumun bütün alanlarına yayılmış iken, yapılacak iş, feryat ile birlikte, toplumdaki bu ahlaksızlıkların önüne geçmek için yapılacak olan en güzel iş İslami hizmetlerdi. Toplum İslam`ı anlar ve algılarsa bu sahada oluşacak her türlü sıkıntı ve ahlaksızlıklarla mücadele vermesini de bilir."

Dindar Nesil Yetiştireceğiz Demekle Dindar Nesil Yetişmiyor
Başbakan`ın "Dindar Nesil Yetiştireceğiz" söyleminin tam bir fiyasko ile sonuçlandığını belirten Demir, "Bu gün gençlerimiz dini ahlaklarından yoksun olmasından dolayı maalesef her gün defalarca ahlaksızlıklara şahit olmaktayız. Başbakan`ın `Dindar Nesil Yetiştireceğiz` söylemi ile yapılan çalışmalara tamamen bir birine zıt. Başörtülü öğrenciler okullara alınmadığı gibi, dövülüyor, hakaretlere uğruyor. Buradan Başbakan`a sesleniyoruz; dindar nesil yetiştireceğiz demekle dindar nesil yetişmiyor. Birde hayatın tüm alanlarında, özellikle kamu alanlarında tesettürün önündeki engellerin kalkması için yapılacak girişimlerin, ses çıkarır bir aşamaya gelmesi gerekiyor. Bu konuda maalesef meselenin üzerine gitmede mevcut yönetimler çok yetersiz. Bunun üzerinde özellikle durulması gerekiyor" dedi.
(A. Hakim Kurt-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir