• DOLAR 34.279
  • EURO 37.673
  • ALTIN 2919.329
  • ...
Midyat`ta KCK Operasyonunda Gözaltına Alınanlar Adliyeye Sevk Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat`ta, 29 Ekim 2012 günü sabah saatlerinde, PKK`nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK`ya yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. İddiaya göre, son iki yıl içinde birçok yasadışı eyleme katıldığı, `örgüte yeni eleman kazandırmak, molotof kokteyli ve ses bombası atmak` suçlamasıyla gözaltına alınan 9 şüpheli, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

 

Emniyet ekiplerince evlerine düzenlenen operasyonda aralarında BDP Midyat İlçe Eşbaşkanı Zeydan Akgül`ün kardeşinin de bulunduğu, yaşları 16-25 arasında değişen İ.İ., İ.A., L.A., O.İ., B.G., M.D., F.A., M.Ü. ve H.D. gözaltına alındı.

 

Şahısların evlerinde delil arması da yapan polis ekipleri, daha sonra şahısları Midyat Emniyet Müdürlüğü`ne götürdü. Burada ifadeleri alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyeye çıkarılması sırasında Çevik Kuvvet Ekipleri adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Zanlıların adliyedeki sorguları devam ediyor.

 

Gözaltına alınan şüphelilerin yakınları ile BDP Midyat İlçe yöneticileri adliye önünde toplandı. (M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir