• DOLAR 34.273
  • EURO 37.692
  • ALTIN 2910.464
  • ...
Van Valiliğinden Depremin İkinci Kitabı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Valisi Münir Karaloğlu`nun talimatıyla hazırlanan ve proje koordinatörlüğünü Vali Yardımcısı Atay Uslu`nun yaptığı kitap, 150 sayfadan oluşuyor. Kitapta; deprem sonrasında kentin yeniden inşası için hükümetin ilk etapta İle aktardığı 3 milyar 700 milyon kaynakla yapılan yatırımlar fotoğraflarla anlatılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Van Valisi Münir Karaloğlu`nun birer önsözünün de yer aldığı kitabın ilk baskısı 10 bin adet olarak yapıldı.

 

\"Örnek Davranışlara Teşekkür\"
Başbakan Erdoğan; `Bu millet, böyle aziz bir millettir` başlıklı yazısında, deprem sonrası Sakarya`nın Hendek ilçesinde tekerlekli sandalyesiyle balon satarak geçimini sağlayan ve kazancıyla aldığı iki battaniyeyi Van`a gönderen Murat Özer`e, Trabzon`da yetiştirme yurdunda kalan, bisiklet hayaliyle biriktirdiği 61 lirayı Van`daki depremzedeye gönderen Muhammet Demirci`ye ve bu güzel davranışından ötürü ona bisiklet alarak çocuğumuzun bu tavrını ödüllendiren iş adamı ile Silivri`de Van için gönderdiği battaniye arasında 5 bin lirasını unutan ve o 5 bin lirayı bularak sahibine ileten depremzedeye teşekkür ediyor.

 

23 Ekim depremi sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`la birlikte Van`a gelen ve uzun süre kenti terk etmeyen, sonraki süreçte de Van`a defalarca gelerek kentin yeniden imarı çalışmalarını yerinde takip eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`ın yazısında ise yapılan çalışmalar sıralanıyor.

 

Vali Karaloğlu, Bir Yıllık Çalışmayı Özetliyor
23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde meydana gelen iki büyük deprem ve 12 bin artçı sarsıntılarının tümüne Van`da yakalanan Van Valisi Münir Karaloğlu`nun önsöz yazısında ise 1 yıllık çalışma özetleniyor. Deprem sonrası Van`ın nüfusunun 1 milyon değil ve 75 milyon olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, yazısında 365 günde yapılan ve inanılması zor çalışmaları anlatıyor.

 

Bastırılan kitap başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye büyük Millet Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 550 milletvekili, bakanlıklar, ilgili kurumlar ve 81 il Valiliklerine ulaştırılacak.(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir