• DOLAR 34.247
  • EURO 37.695
  • ALTIN 2919.534
  • ...
Bursa Olayları Nasıl Başladı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Yıldırım İlçesi`ne bağlı Yavuzselim Mahallesi`ndeki gergin bekleyiş 4. gününde… Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Mahallede tedirgin bekleyiş sürdürüyor.


Çatışmalara Zemin Hazırlandı
İlke Haber Ajansı`na konuşan mahalle sakinleri, sorunun biran önce çözülmesini istediler. Erkek kuaförü Zekeriya Durmaz, olayların fitili nasıl ateşlendiğini şöyle anlattı, \"Birileri gidip BDP yandaşlarına ülkücüler size saldıracak, ülkücüler tarafına da gidip BDP yandaşları size saldıracak demesiyle çatışmaya zemin hazırlandı.\"

Durmaz; \"Bu olay tamamen derin odaklar tarafından organize ediliyor, biz yıllardır bu mahalledeyiz ufak tefek şeyler olurdu, ama hiçbir olay bu kadar uzun sürmezdi. Bu kadar uzun sürmesi çok manidardır\" dedi.


Mağdur Olan Halk Oldu
Çatışmanın olduğu gece polislerle ülkücülerin birlikte esnafın camlarını kırdığını ve bunun esnafların iş yerlerinde bulunan kamera kayıtlarında mevcut olduğunu dile getiren Durmaz; \"Yaşanan bu olaylarda mağdur olan yine hiçbir suçu olmayan halkımız oldu. Arabaları yanan halk, camları kırılan yine halk... Her iki tarafta çete gibi hareket ediyor, ama zarar gören yine halkımız oluyor. Esnaf, saat: 17.00 olmadan işyerlerini kapatıp evlerine gitmek zorunda kalıyor\" dedi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir