• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Sel Felaketi İçin Ne Yapıldı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Çevre Gönülleri Derneği İluh Deresi demir yolu Köprüsü yanında 1 Kasım 2006`da Batman`da meydana gelen sel felaketi yıl dönümü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasını Batman Çevre Gönülleri Başkanı Hasan Argünağa okudu. 1 Kasım 2006`da meydana gelen sel felaketinden ders çıkarılması gerektiğini belirten Argünağa, \"1 Kasım 2006`da meydana gelen sel felaketinden ders çıkarılması gerekirdi. Ancak yetkililerin o sel felaketinden ders çıkarmadığını görmekteyiz. Tedbirler alınmadıkça da rahat etmeyeceğiz. Batman Çevre Gönülleri Derneği olarak gelecekte olası bir sel felaketinin tehdidi altında iken bu duruma seyirci kalmayacağımızı göstermek için bugün buradayız\" dedi.

 

Olası felaketlere karşı gereken tedbirlerin alınmadığını söyleyen Argünağa, \"1 Kasım 2006 gecesi, dağlarımızın ormansızlaştırılması ve dere yataklarındaki yapılaşmadan kaynaklı olarak o büyük felaketi yaşamıştık. Aradan geçen zaman sürecinde Raman dağını yeşillendirilmeli, erozyona karşı önlem alınmalı, Batman`daki kurumlar gerekeni yapmalıydılar\" dedi.

 

Yetkilileri Halkımıza Şikâyet Ediyoruz

Batman`ın sıkıntılarını dinlemeyenleri, halkımıza şikayet edeceklerini belirten Argünağa,\"Batman`ın geleceğini yakından ilgilendiren İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi`nin, Başbakanlığın tozlu raflarında bekletilme nedenini öğrenmek istiyoruz. Özellikle sunulduğu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, aradan geçen zaman sürecinde kamuoyunda oluşan beklentilere rağmen neden İluh Deresi konusunda kamuoyuna tek bir açıklama yapılmıyor? Maliye Bakanı ve Milletvekilleri eğer İluh Deresi kentsel Dönüşüm Projesi hakkında sıkıntılarını dinlemiyorsa, bizde buradan kendilerini halkımıza şikâyet ederiz. Belediye geçen 6 yıllık süreçte sel felaketi riskini azaltmak için hangi çalışmaları yaptı? Felaketin yıldönümünde hiç olmasa varsa bir çalışmaları neden kamuoyu ile paylaşılmıyor?\" diye yetkililere tepki gösterdi. (M.Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir