• DOLAR 32.682
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2500.223
  • ...
Kadın Doğum Doktoru Yetersiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin Kadın doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nde sadece 5 kadın doğum doktoru çalışıyor. Hastaneye başvuran hastalar ise kadın doğum doktorunun azlığında ve randevularının uzun sürmesinden şikâyet ediyor.

İslami hasiyetlerinden dolayı bayan doktoru tercih ettiklerini dile getiren İrfan Ağdin, \"Fakat kadın doktor bulmakta zorlanıyoruz. Bulduğumuzda ise randevular uzun sürüyor. Yaklaşık bir aydır eşimi muayene etmek için hastaneye götürüyorum. Fakat doktor bulamadık, çünkü var olan doktorlar poliklinikte değil düşük bölümünde olduklarından dolayı eşimi hastalığından dolayı muayene edemedim\" dedi.

Türkiye Genelinde Bu Sorun Var
Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yönetimi ile yaptığımız görüşmede, Türkiye genelinde böyle bir sorunun olduğunu söyledi.

Hastanede toplamda 23 doktorun olduğunu ve bunların içersinde ise sadece beş tanesinin kadın doğum doktoru olduğunu söyleyen hastane yönetimi, \"Türkiye genelinde kadın doğum doktoru bulmak zor olduğundan dolayı biz doktor istediğimizde kadın veya erkek ayırımı yapamıyoruz çünkü doktor yok. Hastanemiz Mersin geneline hizmet vermektedir. Var olan doktor mevcudu ise gelen talebi karşılamaya yetmiyor. Bazı hastalar 2 hafta sonraya randevu alabiliyorlar\" dediler. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir