• DOLAR 32.73
  • EURO 35.339
  • ALTIN 2444.288
  • ...
KDP Kürt Konseyi`nden Çekildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Rudaw internet sitesine demeç veren Suriye KDP’si yetkilisi Said Ömer, partilerinin siyasi büro üyelerinden Behzad Dursen ve Nezzal Selim’in PYD’ye bağlı “Halk Savunma Güçleri” (YPG) tarafından 6 gün önce kaçırıldığını belirterek kaçırılan üyelerinden hala haber alınamamasından dolayı Suriye Kürtlerinin, özellikle de parti taraftarlarının kaygılı ve öfkeli olduğunu açıkladı.

Suriye Kürdistan Demokrat Partisi Halkla İlişkiler Sorumlusu Said Ömer, Behzad Dursen’in kaçırılmasından önce bazı YPG militanlarının Partinin Derik’teki şubesine saldırarak Dursen’i tehdit ettiğini söyledi.

Said Ömer, “Derik’te YPG’den başka hiçbir silahlı güç bulunmamaktadır. Dolayısıyla Behzad Dursen’in kaçırılmasının sorumluluğunu da onlar üstlenmelidir” dedi ve bir iç savaş çıkmaması için kaçırılan parti üyeleri bulununcaya kadar kendi taraftarlarına soğukkanlı olmaları çağrısında bulunduklarını söyledi.

Kürdistan Demokratik Birliği’nin (PYD) askeri kanadı YPG, KDP Üyeleri Behzad Dursen ve Nezzal Selim’in kaçırılmasını kınayarak söz konusu kişilerin kendileri tarafından kaçırıldığı yönündeki suçlamaları reddetmişti.

Suriye Kürdistan Demokrat Partisi, Mesud Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi’ne, Kürdistan Demokratik Birliği (PYD) de PKK’ya yakınlığı ile biliniyor.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani Suriye’deki kendisine yakın Kürt partiler ile PYD’yi Erbil’de bir araya getirerek Suriye Kürtleri Yüksek Konseyi adlı bir örgüt oluşturmuştu. (YDH)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir