• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
`Myanmar Hükümeti, Müslüman Katilamını Durdurmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK-İran İslam Cumuhuriyeti Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Myanmar`da müslümanların katliam edilmesinin önüne geçmek ve doğal haklarına kavuşmaları için Myanmar hükümetinin uygulanabilir adımlar atması gerektiğini söyledi.

Dışişleri bakanlığı basın ve enformasyon merkezinden yapılan açıklamada, dışişleri bakanı Ali Ekber Salihi, Myanmar Dışişleri Bakanı Wunna Maung Lwin ile telefon görüşmesi yaparak, "Myanmar müslümanlarının katliam edilmesinden duyduğu endişeleri dile getirerek, Myanmar hükümetinin, bu katliamların önüne geçmesi ve müslümanların doğal haklarına kavuşması için gerekli adımları atması gerekir" hatırlatmasında bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, güvenlik güçlerinin daha hassas ve duyarlı olması gerektiğini hatırlatarak, İran İslam Cumhuriyeti, bütün dinler arasında bir diyalogun sağlanması konusunda öncü olduğunu, bu çerçevede, Myanmar`da Müslümanlarla Budistler arasında barışın sağlanması konusunda çaba göstermeye hazır olduğunu söyledi.

Myanmar Dışişleri Bakanı Wunna Maung Lwin de bu görüşmede, İran`ın, Myanmar`daki olayların sona ermesi için yardım ve katkı sağlamaya hazır olduğunu bildirmesinin memnuniyet verici olduğunu hatırlatarak, İslami İran dışişleri bakanı Ali Ekber Salihi`yi Myanmar`a davet ederek, müslümanların durumlarını yakından görmelerini istedi. İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir