• DOLAR 34.212
  • EURO 37.905
  • ALTIN 2930.981
  • ...
İlk Hacı Kafilesi Yurda Döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Kutsal topraklara giderek hacı olan Türkiyeli Müslümanlar, Cidde ve Medine`den kafileler halinde dönüşlere başladı. İlk hacı kafilesi yakınları tarafından havalimanlarında karşılıyor. İstanbul`a gelen ilk hacı kafilesi Atatürk Havalimanı`nda aileleri ve yakınları tarafından gözyaşları içinde karşılandı.

Hacılar, yakınları ile birbirlerine sarılarak hasret giderdi. Hacıların beraberlerinde zemzem suyu, hurma ve çeşitli hediyelik eşyalar getirdikleri görülürken, hacı kafileleri arasında Irak`ta vize engeline takılarak mahsur kalan ve son anda hac farizasını yerine getirebilen hacılarda yer aldı. Bu hacılar arasında yer alan Yakup Sarı ve Ummani Bulut, 4 gün sürmesini bekledikleri karayolu yolculuğunun 13 günde son bulduğunu, bu yüzden havayolu ile dönmeyi tercih ettiklerini söyledi.

Allah Herkese Nasip Etsin
Hacılardan Hatice Özcan, "Çok güzel, Allah herkese nasip etsin. Başka söyleyecek bir şeyim yok. Oradan ayrılırken ağlıyorsunuz, burada çocuklarınızı görüp sevinip ağlıyorsunuz, işte böyle sürekli ağlıyorsunuz! Çok mutluyum, Allah herkese nasip etsin" dedi.

Hacı olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Ahmet Yılmaz "Allah herkese nasip etsin. Apayrı bir şey... Elhamdülillah herkesi gördük orada. Çok güzel bir program oldu. Bizim tüm akrabalarımız burada şuanda. Rabbim inşallah İslam alemine vahdeti nasip eder. Allah şerlerden uzak eyler bizi. Rabbim dünyaya sükunet nasip eder inşallah" dedi.
(Mehmet Erkan Yavuz - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir