• DOLAR 32.819
  • EURO 35.362
  • ALTIN 2443.213
  • ...
Kapattırılan Her Kepenk,  Van`a Kara Leke Çalmaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan imzasıyla yayınlanan basın bildirisinde, 30 Ekim 2012 günü Van esnafına korku aşılayarak kepenk kapattırılması olayının beraberinde şehrin genelinde günlük yaşamın durdurulmasına yönelik BDP il örgütünün ortaya koyduğu çabanın üzülerek ve kınanarak takip edildiği ifade edildi. Basın bildirisinde, "Siyasi partiler ve Sivil Toplum Örgütleri ise demokrasinin işlerlik kazanmasının en etkili kurumlarıdır" hatırlatmasında bulundular. Bildiride devamla, " Demokratik platformlar aracılığıyla bir bütün olarak toplumun tamamının ve özelinde her vatandaşımızın huzuru için, var olan yasalar ekseninde hak talebinde bulunulmasını son derece önemsiyoruz. Şiddete ve tehdide başvurulmasını, korku dolu bir atmosfer oluşturularak ortaya huzur bozan bir baskının çıkarılmasını demokrasi dışı olarak değerlendirip siyasi partilere yakıştıramıyoruz" denilerek BDP`nin tavrına tepki gösterildi.
 
Hiç Kimse Kendi İdeolojisini Topluma Zorla Dayatamaz
Bildiride, "Van`a zarar veren her eylemin ve her söylevin de mutlak suretle karşısındayız. Hiç kimsenin kendi ideolojisini topluma dayatması ve bunu yaparken de tehdit dolu yöntemlere başvurmak suretiyle korku aşılaması ve de bunun için demokrasiyi araç olarak kullanması kabul edilemez" uyarısında bulunuldu.
 
Derdi Van ve Vanlıların Refahı Olmayanlar…
Bölge olarak ekonomik anlamada çok büyük sıkıntıların yaşandığının hatırlatıldığı bildiride, "Geçim derdinin, eve ekmek götürme telaşının, çeklerin senetlerin arkasının yazılmasının ne anlama geldiğinin hele hele kiraların çok yüksek seyrettiği Van`da her aybaşında kira ödenecek olan mülk sahibine mahcup olmamak için akıtılan her damla alın terinin, dayanışmanın ve onurlu bir yaşam arzusunun kıymetini ve önemini fazlasıyla bilenlerdeniz. Kapattırılan her kepenk, Van`ın bugününe ve geleceğine kara leke çalmaktan öteye geçemeyecektir. Bizler Türkiye`yi kapı kapı dolaşıp büyük yatırımcıları Van`a davet etmeye çabalarken, Van insanının istihdam olanaklarına kavuşmasını ve yaşam standardının artmasını dert edinmişken, isteriz ki bu ilin hayrına iş yapma iddiası olanlar da bu derdimize ortak olsun. Derdi Van ve Vanlıların refahı olmayanların, hiç olmazsa güneşin önünde durmamaları ve bu kentin bugünüyle yarınını artık karartmamaları gerekmektedir" denildi.
 
Van`ın Geleceğine Gölge Düşürenlere Karşı Yüksek Sesle Tepkimizi Ortaya Koyalım
Van Ekonomi Konseyinin ve AK Parti il teşkilatının dün yaptıkları açıklamalara destek verdiklerinin belirtildiği bildiride, "Tüm sivil toplum örgütlerimizi, kanaat önderlerimizi ve Van için iddiası olan siyasi partileri de Van`ın geleceğine gölge düşüren bu tip eylemlere karşı tepkilerini yüksek sesle dile getirmeye davet ediyoruz" çağrısında bulunuldu.
(Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir