• DOLAR 34.213
  • EURO 37.936
  • ALTIN 2926.176
  • ...
Yeşilay Mardin Şubesi Başkanına Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Mardin`deki gençlerin ahlaki yozlaşmaları ile ilgili olarak yaptığı basın açıklaması ile gündeme gelen Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfi Günlüoğlu`na öğrenci ve STK`lardan da destek geldi. Günlüoğlu`nun açıklamalarına destek veren STK`lar Mardin halkının bilinçli olarak yozlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çektiler.
 
Yeşilay Derneği Mardin Şubesi Başkanının açıklamalarına destek verdiklerini ifade eden hemşirelik bölümü öğrencisi Askeriye Kaya: "Yeşilay Cemiyetinin açıklamasında olduğu gibi biz öğrenciler de arkadaşlarımızın sarmaş dolaş hareketlerine karşıyız. Bizlerin de parklarda karşılaştığımız hal ve hareketler bunlar. Bunlar bazı öğrenciler arasında artık olağanlaşıyor. Bizler de buna karşıyız. Üniversite eğitim yuvasıdır bizler de buraya okumaya geldik."dedi.
 
Mardin`de özellikle son yıllarda ahlaki yozlaştırma ile ilgili birçok program ve etkinliğin yapıldığına dikkat çeken Dost-Der Başkan Yardımcısı Mehmet Arasan, "Bunların bilinçli sistemli bir şekilde yapıldığına inanıyoruz. Daha önce de medrese de yapılan defile gibi bu tür etkinliklere sivil toplum örgütleri olarak tepkimizi koymuştuk. Bu konuda son olarak Yeşilay cemiyetinin yaptığı bu açıklamaya destek veriyor ve katılıyoruz. Bizi çağı okuyamamakla suçluyorlar. Bizim böyle bir sıkıntımız yok. Bu tepkileri dile getirdiğimizde aslından ne üniversiteye karşıyız ne de Mardin`in gelişmesine karşıyız. Bunlar yapıldığında halkımızın hassasiyetlerinin dikkate alınması lazım." şeklinde konuştu
 
"Maksadım Şehrimizde Yayılmakta Olan Ahlaki Çöküntüye Dikkat Çekmek"

Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada basın açıklamasının arkasında olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "29 Ekim 2012 Salı Günü şehrimizde yayılmakta olan ahlaki çöküntüye dikkat çekmek ve yetkili kurumları göreve davet etmek üzere açık mektup şeklinde bir basın açıklaması yaptım. Bu aynı zamanda Yeşilay`ın amaçları arasındadır. Özellikle bazı kurum ya da öğrencileri hedef alıyormuşum gibi bir algı oluşturulmak istenmiştir. Bir kısım medyanın bu tavrı her zaman yaptığı bilinen bir gerçektir. Ben söz konusu göreve çağrı açıklamamda özellikle hiç kimseyi doğrudan hedef almadığımı, öğrencilerin tümünü kastetmediğimi net bir dille ifade etmeme rağmen, açıklamanın bütünlüğünden koparılan cümleler başlık olarak seçilmiş ve kamuoyuna yanlış aktarılmıştır. Ben tekrar belirtmek isterim ki, amacım herhangi bir kurum ya da kurum öğrencilerinin tümünü karalamak değildir. Maksadım şehrimizde yayılmakta olan ahlaki çöküntüye dikkat çekmek ve yetkili kurumları göreve davet etmektir. Yoksa topyekûn bir kurum yâda tüm öğrencileri hedef almam mümkün değildir. Böyle bir şey olamaz. Zarurete binaen ikinci defa yapmış olduğum bu bilgilendirme amaçlı açıklamamı tekrar kamuoyu ve yetkililerin bilgisine arz eder, saygılar sunuyorum." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir