• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Bosna Hersek`in İlk Hac Kafilesi Döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlk kafilede bulunan 200 hacı, Uluslararası Saraybosna Havalimanı`nda yakınları tarafından karşılandı. Kutsal topraklardan dönen Boşnak hacılar, mübarek beldelerden ayrılmanın hüznü ile yurtlarına dönüş ve yakınlarını görmenin sevincini bir arada yaşadı.

Ülkeye dönen hac kafilesinde bulunan Bosna-Hersek`in kuzeydoğusundaki Lukavats`ta yaşayan 8 yaşındaki Amin Hodoviç, Bosna-Hersek`ten hac farizasını yerine getiren en genç hacı oldu.

Tekerlekli sandalyeye bağlı olmasına rağmen hacca gitmek isteyen ve amacına ulaşan küçük Amin, ülkesine dönüşünde duygulu anlar yaşadı. Amin Hodoviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en büyük dileğinin hacca gitmek olduğunu, bu dileğini gerçekleştirdiği için de kendini çok mutlu hissettiğini söyledi.

Yaşıtlarının bu isteğini garip bulduğunu ifade eden Hodoviç, "Ben senelerdir hacca gitmek istiyordum, sonunda dileğim gerçek oldu. Diğer insanların gittiği her yere ben de gittim, hiçbir şeyden eksik kalmadım. Arafat`a da gittim, tavaf etmeye de. Çok kalabalıktı, bazen zor durumlarda kaldım ama başardım" diye konuştu. Amin Hodoviç, hac ibadeti için yapılması gereken her şeyi yaptığını kaydetti.

Amin`in babası Esad Hodoviç de çocuğunun bu büyük isteğinin tüm aileyi "doğru yola" getirdiğini söyledi. Esad Hodoviç, "Biz aile olarak, kendiliğimizden belki de hacca gitmezdik, çünkü imkanlarımız kısıtlı. Ama Amin`in gitme isteği çok büyüktü, onu kıramadığımızda bu isteğin gerçekleşmesi için bir yol aradık ve sonunda bulduk" dedi.

Gözyaşlarını tutamayan baba Hodoviç, oğlunun hacca gittiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Onu mutlu görmek beni de çok mutlu etti. Hacca gitmemizde bize destek olan ve yardımda bulunan herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Yardımsever insanlar olmasa biz bunu başaramazdık" diye konuştu.

Esad Hodoviç, kutsal topraklara gitme isteğinin gerçekleşmesinin Amin`in sağlığına hem fiziksel hem psikolojik olarak pozitif etkileri olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Bu yıl Balkan ülkelerinden hacca gidenlerin sayısı geçen senelere göre büyük oranda artış göstermişti. Makedonya`dan 2000, Kosova`dan 880, Sırbistan`dan 371, Karadağ`dan 229, Bosna-Hersek`ten ise 1.386 kişi bu sene hac görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmişti.

İkinci Boşnak hacı kafilesi de bu akşam yurda dönecek. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir