• DOLAR 32.709
  • EURO 35.486
  • ALTIN 2495.28
  • ...
Van Köyleri Dayanışma Derneği Köyleri Gündeme Getirmeye Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN-Van merkezde kısa bir süre önce açılan Van Köyleri Dayanışma Derneği köy ziyaretleri kapsamın Van`ın Gürpınar ilçesine bağlı Tutmaç(Kril) ve Bozyiğit(Arıxan) köyü sakinleriyle bir araya gelerek köyleri hakkında bilgi aldı.

 

Örnek Bir Köy
Konuyla ilgili olarak konuşan Tutmaç köyünden H. Mehmet Kahraman, köy nüfusunun kalabalık olmasına rağmen güzel bir kardeşlik örneğinin olduğunu belirterek, \"Köyümüz 174 hanelidir. Kalabalık olmasına rağmen hamd olsun güzel bir İslami kardeşlik var. Kur`an kursumuz olmamasına rağmen camimizde çocuklarımıza hem Kur`an dersi hem de hafızlık dersleri veriliyor. Bayramlarda yine köyümüzde örnek bir geleneğimiz var. Yıllardır devam eden bir gelenektir. Bayram sabahı bayram namazından sonra tüm köylüler bir araya gelerek kahvaltı yapar. Köyde zengin fakir gözetmeksizin herkesin evine toplu şekilde gidilir ve bayramı kutlanır. Sonrasında ise herkes kendi akrabalarının ayrıca bayramlarına gider.\" diye konuştu.

 

Köylerinde üç günden fazla küskünlüklere de izin vermediklerini anlatan Kahraman, köylerinde bir Kur`an kursu yapılmasını istedi.

 

Bozyiğit Köyü Sakinlerinden Fehmi Karakoç ise \"Köyümüzde kısa bir süre önce üç katlı bir Kuran kursu yapıldı şu an yaklaşık 50 öğrencisi var. Öncelikle kurs yapımında emeği geçen köy imamı başta olmak üzere herkese tekrar teşekkür ediyoruz. Diyanet tarafından gönderilen iki bayan kursiyer burada görev yapıyor. Hamd olsun köyümüz için güzel bir nimettir. Şunu da belirteyim komşu köylerde kursumuz da okumak isteyen varsa onlar da başvurabilirler. Çünkü kursumuz 100 kişilik bir kapasiteye sahiptir.\" Şeklinde konuştu.

 

Van Köyleri Dayanışma Derneği yetkilileri ise köy ziyaretlerinin devam edeceğini köylerde yaşananları gündeme taşımaya devam edeceklerini söyledi.(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir