• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
`Kepenk Kapatmakla Kürt Sorunu Çözülmez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - PKK/BDP yandaşları tarafından halka zorla kepenk kapattırılmasına tepkiler sürüyor. Kepenk kapatmaların halka zarar verdiğini belirten Bitlisliler, kepenk kapatmakla Kürt sorununun çözülemeyeceğine dikkat çekti.
 
Halkın kepenk kapatmaya ilgi göstermediğini dile getiren Yasin Ümit, "Yıllarca bu coğrafyada okulları yakan okullarda eğitim veren öğretmenleri tehdit eden ve okula giden Müslüman Kürt çocuklarını tehdit ederek onları farklı bir amaç doğrultusunda kullanan bir zihniyetin arkasında gidilmeyeceğini anlayan ve bu anlayışlarını çocuklarına ve gençlerine yansıtan aileler, ister istemez bu tür beyhude yürüyüş ve çağrılara kulak asmamaktadırlar" dedi.
 
"Kepenk Kapatmakla Kürt Sorunu Çözülmez"
Ülkede Kürt sorunu olduğunu ancak bu sorunun kepenk kapatmakla çözülemeyeceğini belirten Hakan İlbars, sözlerini şöyle sürdürdü: "Köy boşaltmakla, Kürt evladını öldürmekle, cezaevlerinde onları açlıkla ölümün pençesine bırakmakla, bunu yapmayan Kürt halkını tehdit etmekle Kürt sorunu çözülmeyeceğini hepimiz bilmekteyiz. Ama görüyoruz ki, kendini sözde Kürtlerin temsilcisi olarak görenler bırakın Kürt halkının haklarını savunmayı; Müslüman Kürt coğrafyasında 90 yıldan buyana Kemalist sistemin Müslüman ve mütedeyyin Kürt halkına yapmış olduğu zulüm, işkence, tecrit ve tehditlerini bıraktığı yerden devralmış durumdalar. Yani Kemalist sistemin yıllarca bu coğrafyada yapamadığını bugün bunlar yapmaktadırlar. Kendileri de bunun farkındadırlar. Ve Kürt sorununun bu şekilde çözülmeyeceğini kendileri de çok iyi bilmektedirler."
 
"Kürt Sorunun Çözüm Kaynağı İslam ve Kuran`dır"
Kürt sorunun çözüm kaynağının İslam`a ve Kuran`a sımsıkı sarılmakta olduğunu ifade eden İkram Sezikli ise, "Bu coğrafyadaki Müslüman Kürt halkı, tarih boyunca kendi inancını her şeyin önünde tutmuştur. Bu inancı uğruna malını, canını ve evladını feda etmekten geri durmamıştır. Sahip olmuş olduğu bu inanç, ona dinini, dilini ve ırkının hak ve hukuklarını bugün değil, 1440 yıl önce vermiştir. Ve bu sahip olduğu dilini ve ırkını kimlerle, hangi yöntem ve platformlarda arayacağını da öğretmiştir. Onun için bugün bu hakkı savunanlar yanlış yerde ve yanlış kişilerle birlikte yanlış şekilde savunduklarının farkında olmalıdırlar. Dün yapılan basın açıklamasında da görüldü ki, Müslüman Kürt halkı yapılan oyunların farkına varmış. Ve bu sorunu kimlerle nerede ve nasıl savunacağını çok iyi sentez etmiş durumdadır. Basın açıklamasında ve yürüyüşte gençlerin ve çocukların kullanılamayışı, bu genç ve çocukların İslam`i ve Kuran`i bir uyanışın içerisinde olduğunun göstergesidir" diye konuştu.
(Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir