• DOLAR 32.661
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.487
  • ...
Yaşamın Kıyısında 4 Aylık Mücadele
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin`in merkez Toroslar Belediyesi`ne bağlı Kaşlı köyünde yaşayan ve belediyede bekçi olarak çalışan 46 yaşındaki Yıldırım Karşılayan, beyin iltihabı teşhisiyle tedavi için getirildiği Tarsus`ta özel bir hastanede 4 ay boyunca yoğun bakımda yaşama tutunarak, tıp dünyasını da şaşırtan evli ve 4 çocuk babası Yıldırım Karşılayan şimdi yürümeyi ve ellerini kullanmayı yeniden öğrenecek.

 

\"Beyninde İltihap Oluşmuştu, Yaşaması Tamamen Bir Mucize\"
Toroslar Belediyesi Park Müdürlüğü`nde bekçilik yapan Yıldırım Karşılayan, bundan 4 ay önce çalışırken fenalaştı. Yere düşen Karşılayan, iş arkadaşlarının çağırdığı ambulansla Mersin Toros Devlet Hastanesi`ne götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan Yıldırım Karşılayan 2 saat sonra Tarsus`ta özel bir hastaneye sevk edildi. Acil servise gelen hasta hemen yoğun bakıma alındı. Anestezi ve Reanimasyon Uzmanları Dr. Doğan Akarca, Dr. Ali Murat Güler ve yoğun bakım ekibinin takip ettiği Yıldırım Karşılayan tedavilere yanıt vererek hayatta kalmayı başardı.

 

Yoğun bakımdan normal servise alınan Karşılayan`ın tedavisi hakkında bilgi veren a Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Kutta Çelik: \"Hasta beyin iltihabıyla gelmişti, onu tedavi ettik. Enfeksiyon sırasında etkilenen kısımlar arasında solunum merkezi de vardı. Nefes alma refleksi kaybolmuştu. Enfeksiyonu düzelttikten sonra boğazından delik açılarak solunum cihazına bağlı şekilde hayatını idame etti. Sonunda beyin iltihabı da solunumu da yerine geldi. Bilinci açık ve komutları yerine getirebiliyor. Şimdi yürümeyi, ellerini kullanmayı aslında pek çok şeyi öğretip hastamızı çok kısa süre sonra taburcu edeceğiz\" dedi.

 

\"Hiç Umudumuz Kalmamıştı\"
Ölümün kıyısında 4 ay boyunca mücadele eden Yıldırım Karşılayan`ın 39 yaşındaki eşi Aysel Karşılayan ise \"Yaşaması mucize. Hiç umudumuz yoktu, durumu kritikti. Her gördüğümüzde kucaklaşır kucaklaşır ağlardık. Bugünümüze binlerce şükür. Şeker bayramı bize çok acı gelmişti Kurban Bayramı tatlı oldu.``dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir