• DOLAR 32.47
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2447
  • ...
BDP`li Sakık`ı Zora Sokan Öcalan Sorusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abdullah Öcalan`a "uygulanan tecrit"in kaldırılması için Van F Tipi Cezaevi`nde tutuklu bulunan 200 mahkum tarafından başlatılan açlık grevine ilişkin BDP`li vekil Sırrı Sakık`a Habertürk TV ekranlarında oldukça zor bir soru soruldu.

"ÖCALAN NEDEN AÇLIK GREVİNE KATILMIYOR?"

Didem Yılmaz`ın sunduğu "Güne Bakış" programına Ankara`dan bağlanan Sırrı Sakık, Öcalan tecridiyle ve açlık grevleriyle ilgili konuşurken, Didem Yılmaz, Sakık`a "Öcalan ve BDP`liler neden açlık grevine katılmıyor?" sorusunu yöneltti.

Sırrı Sakık, açlık grevini BDP`nin organize etmediğini, sadece greve destek verdiklerini belirtirken, Öcalan`ın neden greve katılmadığı sorusunu cevaplamadı.

Didem Yılmaz, Öcalan`ın neden greve katılmadığı sorusunu tekrarlayınca zor durumda kalan Sakık, Öcalan`ın liderlik özelliklerini anlatarak konuyu geçiştirme yoluna gitti.

 

"O ÇOCUKLARIN GÜNAHI NE?"

PKK`nın, Güneydoğu`daki bazı illerde çocuklarını okula göndermemeleri için ailelere baskı yaptığını hatırlatan Didem Yılmaz, Sırrı Sakık`a "o çocukların günahı ne, neden okula gitmeleri engelleniyor, sizin çocuğunuz orda olsa okula göndermez misiniz?" şeklinde isyan etti.

Sırrı Sakık, bu soru karşısında, konuyla ilgili herhangi bir şey söylemeden, hükümetin BDP`nin istediği yasaları acilen çıkarması gerektiğini anlattı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir