• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Fransa 1 Yıl Önce Yunanistan`ı Gözden Çıkarmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`nın, 2011 yılında Yunanistan`nın avrodan çıkma ihtimaline karşı olası hesapları büyük bir gizlilik içinde yaptırdığı ortaya çıktı.

Eski Ekonomi Bakanı François Baroin, ``Kriz Günlüğü`` adlı kitabında, Yunanistan`ın avrodan çıkma ihtimali ve Avro Bölgesi`nin dağılmasının başta bankacılık sektörü olmak üzere Fransız ekonomisine vereceği zararları hesaplamak için bakanlıkta gizli bir şekilde araştırma yaptırdığını itiraf etti.

Kamuoyu ve basının tahminlerine rağmen Fransa`da ilk kez eski bir bakan, bu konuda resmi bir çalışma yapıldığı bilgisini kamuoyuyla paylaşmış oldu.

Baroin, Avro Bölgesi`nin zor günler geçirdiği 2011 yılında Yunanistan`ın borçlarının yüzde 50`sinin silinmesinin düşünüldüğünü de ifade etti.

Kasım ayında yayımlanacak olan ve L`Express dergisinde bazı önemli bölümlerine yer verilen kitapta Baroin, bakanlığının, Yunanistan krizinin domino etkisi yaratarak, Avro Bölgesi`nin tamamına yayılması ihtimaline ilişkin tüm hesaplarını büyük bir gizlilik içinde yaptığını yazdı.

François Baroin, kitabında, Yunanistan`ın Avro Bölgesi`nden çıkmasının Fransız bankacılık ve sigortacılık sektörüne olacak etkisiyle Avro Bölgesi`nin dağılması ihtimaline karşı olası zararların ayrıntılı bir şekilde hesaplandığını kaydetti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir