• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
İstanbul`un 3. Havalimanı Arnavutköy`e Yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

İSTANBUL - Kağıthane`de yeni bir mesire alanının açılışını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Topbaş, \"İstanbul`un bir çok yerinde mesire alanı açtık, açmaya devam ediyoruz bugün burada açılan mesire alanı bunlardan bir tanesi. Bugün buradan İstanbullulara güzel bir haber vermek istiyorum. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde, Kâğıthane`den geçecek metro hattının ihalesini gerçekleştireceğiz inşallah\" dedi.

 

Amaçlarının 2016 yılına kadar İstanbul`un ulaşım sorununu ortadan kaldırmak olduğunu dile getiren Topbaş, \"Haliç metro projesi hayata geçtikten sonra günde bir milyon yolcu taşıyacak. Bir başka önemli projemiz Beyazıt Meydanı ile ilgili. Meydanı otopark görüntüsünden tamamen arındırıp, manevi havasına büründürmek için çalışmalara başlayacağız\" diyerek benzer çalışmalarının olacağını belirtti.

 

3. Havalimanı Kuzey Bölgesine
Topbaş son olarak, 3. havalimanının Terkos Gölü yakınına yapılacağını açıkladı. 3. havalimanının denize yakın olacağını vurgulayan Topbaş, yeni havalimanına metro sistemi de götürüleceğini de söyledi.

 

Topbaş, ``Sayın başbakanımızın talimatıyla kuzeyde, gelecek yılda 150 milyon yolcu kapasiteli 5 ya da 6 pistli ilk etapta 100 milyon yolcu taşıyacak havaalanının startı veriliyor. Zannediyorum bu yıl içinde ihalesi yapılabilir. Çünkü artık yetişmiyor. Atatürk Havalimanı kapasitesi zorlanarak hizmet vermekte. Hele lodos olduğu zaman bekleme süresi artıyor`` diye konuştu. (Mehmet Erkan Yavuz -İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir