• DOLAR 32.212
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2407.488
  • ...
İHO-Ebrar: Dünyanın Her Yerindeyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hayır medeniyetinin yaygınlaşmasına ve tüm dünyada yerleşmesine, toplumda yardımlaşma bilinci ve ahlakının oluşmasına katkı sağlamak, Mazlumiyet ve yoksulluğun giderilmesine sosyal adaletin sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla ihtiyaçtan doğan bir şefkat hareketi olan İHO-Ebrar (Uluslar arası Yardım Organizasyonu) genel sekreteri Veysel Tartık, Rehber TV’de canlı  yayınlanan Ana Haber bülteninde İHO-Ebrar’ın çalışmalarıyla ilgili Yunus Emiroğlu’nun sorularını cevaplandırdı.

Dünyanın birçok yerinde faaliyet yürütüyor

Hollanda’nın Lahey (Den Haag) kentinde kurulmuş olan Avrupa merkezli Uluslararası yardım organizasyonu İHO-Ebrar, Avrupa da yaşayan Müslümanların kendi memleketlerine ve Dünyanın birçok yerinde ihtiyaç sahibi bölgelerdeki insanlara yönelik yapmak istedikleri yardımları güvenli bir şekilde ulaştırarak kısa zamanda Avrupalı Müslümanların büyük takdirini topladı. 2010 yılından beri Türkiye’nin ve Dünyanın birçok yerinde hayır faaliyetlerinde bulunan İHO-EBRAR Kurban bayramında da ihtiyaç sahiplerine kurban eti yardımında bulunarak çalışmalarını sürdürüyor.

Canlı yayın konuğu olarak katıldığı Rehber Tv’de yaptıkları faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulunan Tartık, “Önceki yıllarda da Türkiye de çeşitli yardım faaliyetlerinde bulunan ve Kurban bayramında da kurban eti yardımında bulunan İHO-EBRAR, aynı zamanda Avrupa merkezli Yetim-Der ile de beraber bir çok yardım faaliyetini yapmaktayız” diyerek Avrupa Yetim-Der ile beraber birçok organizasyonda bulunduklarını ve hayırlı faaliyetlere imza attıklarını belirtti. Başta Türkiye olmak üzere Afrika ve Pakistan dahil olmak üzere daha önce bir çok ülkede yardıma muhtaç olan insanlara yardımda bulunduklarını ifade eden Tartık, “Sadece Türkiye değil Afrika ve Pakistan da dahil olmak üzere daha önce bir çok ülkede yardıma muhtaç olan insanlara yardımda bulunmuştuk. Bu yıl özellikle Arakan başta olmak üzere, Afrika ile beraber Türkiye’nin de birçok bölgesine yardımda bulunduk” dedi.

Tartık, İHO-EBRAR ve Avrupa Yetim-Der adına Rehber Tv aracılığı ile Hollanda’nın Lahey şehrinde faaliyet yürüten Hicret Camiine, Belçika da bulunan sivil toplum kuruluşlarına, Almanya’nın Wiesbaden  ve Fransa’nın Paris kentleri ile beraber Avrupa’nın değişik yerlerinde bulunan yardım kuruluşlarına ve onlara bağışta bulunan hayırsever İnsanlara teşekkür etti.

Kurban bayramı vesilesi ile Türkiye de bulunduğunu ifade eden Tartık, “Kurban bayramından önce buraya gelip hazırlıklarımızı yaptık. Burada faaliyet yürüten güvenilir sivil toplum kurulşları aracılığı ile binlerce aileye yardımlarımızı ulaştırdık. Kurban bayramı dolayısı ile bu son gelişimizde Türkiyenin değişik şehirlerinde kurban yardımlarında bulunduk Bingöl, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Bursa, Batman ve daha sayabileceğim birçok şehir ile beraber Dünyanın diğer bölgelerinde Afrika, Etiyopya, Somali, Myanmar ve özellikle ağırlıklı olarak Avrupa daki Müslümanların yaşanan zulümlerden dolayı duyarlı oldukları Arakan’a beklentilerimizin üzerinde bir kurban yardımı oldu ve hamd olsun bu yardımları istenilen bölgelere ulaştırdık” dedi.

Yapılan yardımlar şeffaf bir şekilde dağıtıldı

Türkiye de faaliyet yürüten Diyarbakır merkezli Umut Kapısı ile beraber diğer şehirlerde de güvendikleri, kendilerinden emin oldukları ve daha önce de hayırlı faaliyetlerde bulunmuş olan kuruluşlar aracılığı ile fakir, mağdur ve muhtaçlara ulaştıklarını hatırlatan Tartık, “Kurban bağışında bulunan kardeşlerimize şunu duyurmak isterim, keşke onlarda burada olabilselerdi ve Kurban yardımında bulunduğumuz ailelerin mağduriyetlerini kendileri de görebilseydi. Çoğu aile belki de en son geçen yılki kurban bayramında sofrasında et görmüştür. Bu durumdaki insanlara yardımda bulunmak bizleri çok duygulandırdı” dedi.  İHO-Ebrar’ın kendileri aracılığı ile kurban bağışında bulunan hayırseverlere yönelik geniş bir bilgilendirme de bulunacağı haberini veren Tartık “Burada da bizlere yardımcı ola hayırsever gönüllü insanlarımıza da teşekkürü bir borç biliyoruz. Çünkü yapılan yardımlar birkaç kişinin yapabileceği niteliklte değildi onun için bizlere yardımcı olan tüm sivil toplum kuruluşlarına ve çalışanlarına Rehber Tv aracılığı ile teşekkürü borç bildiriyoruz” dedi.

Kurban etinin kendilerine verildiği ailelerden birisinde unutamayacağı anıların yaşandığını söyleyen Tartık, “Mağdur ve muhtaç durumda olan bir ailemizin kapısına gittik 1 anne ve 6 çocuktan oluşan bu aile yetim ve en küçüğü 6 aylık en büyüğü ise 13 yaşında. Bu yetim ailenin kapısında gittiğimizde orda bir At Arabası gördük, At Arabasının orda ne için durduğunu sorduğumuzda ise kaç ay önce vefat eden babanın aileye bırakabildiği tek miras olduğunu öğrendik. Vefat eden evin erkeği o at arabası ile çorap satar ve eve ekmek götürürmüş o da vefat ettikten sonra aile günlerce aç kalmış. Evin annesi, bizi o aileye götüren sivil toplum kuruluşunun gönüllülerini göstererek, Bu insanların yardımları olmasaydı ne yapacağımızı bilemezdim ve ben inanıyorumki bunları bize Allah gönderdi ve bizde buna inanıyoruz ki bu ve benzer durumda olan mağdur ailelere bizleri yardım amacıyla gönderen Allahtır. Evin Annesi bizleri içeriye davet etti bizlerde içeri gittik evdeki bir raf’ın üzerinde boş tencere ile beraber makarna ve bulgurdan başka birşey yoktu. Kendilerine sordum başka erzağınız yokmu diye o da bize dediki, sizin geleceğiniz ve bize et getireceğinizi bilmiyorduk ama Rabbim sizi yiyeceklerin iyisi olan et ile beraber bize gönderdi. Bizi sahipsiz bırakmayacak olan da O’dur dedi bizlerde bu durum karşısında son derece duygulandık” dedi.

Şeffaf olma prensibiyle hareket eden ve ihtiyaç sahibi tüm kesimlere ulaşma gayreti içinde olan İHO-Ebrar, tüm çalışmalarını kamuoyu ile paylaşacak. Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan emaneti en uygun şekilde sahiplenerek çalışmalarını yürütecek olan İHO-Ebrar’ın bundan sonraki dönemlerde de yardımlarına devam edeceği ve faaliyetlerini sürdüreceği belirtiliyor. (Hamza Korkut – Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir