• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 28 Mayıs Cumartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;
Hâkimiyet Gazetesi; `İHH`dan Batmanlılara Özgürlük Filosu Çağrısı`
İHH Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım Batman`daki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek tüm duyarlı vatandaşların 2. Özgürlük filosuna katılmalarını istedi.
`Özdemir Beşiri`de STK`larla Buluştu`
AK Parti Batman Milletvekili adayı Ziver Özdemir, AK Parti ile birlikte siyasete kalite ve ilke geldiğini vurgulayarak, AK parti`nin hiçbir zaman yerine getiremeyeceği vaatlerde bulunmadığını söz vermek yerine eser ürettiğini kaydetti.

Medya Gazetesi; `TÜPRAŞ `tan `kurum` yağdı`
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, önceki gece saatlerinde TÜPRAŞ Batman Rafinerisinden yakın semtlere yoğun şekilde kurum partikül madde yağışının gerçekleştirildiğini belirterek, konunun takipçisi olacaklarını açıkladı.
`İngiltere Büyükelçiliğinden Batman Belediyesi`ne Ziyaret`
İngiltere Türkiye Büyükelçiliğinden bir heyet Batman Belediyesi`ni ziyaret ederek Belediye Başkanvekili Serhat Temel ile son dönemde yaşanan olaylar ve seçim sürecine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Pusula Gazetesi; `Su israfı Haramdır`
Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, Abdestte bile israf yapılmaması gerektiğini söyleyerek, içme suyunun israf edilmemesi konusunda uyardı. İsrafın dinen haram olduğunu ve israf edenlerin şeytanlarla kardeş olarak nitelendirildiğini söyleyen İl Müftüsü Çağlar, insanların hayat kaynağı olan içme sularının israf edilmemesi konusunda uyardı.
`İHH Genel Başkanı Batman`daydı`
İHH Batman temsilciliğini yürüten Bey-Der Başkanı Zeki İslamoğlu`nu ziyaret eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ziyaretinin ardından Batman`dan ayrıldı. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım`ı Bey-Der Başkanı Zeki İslamoğlu karşıladı.


Doğuş Gazetesi; `Paranın Patronu Tatlı Tezgahında`
Başbakan ın tabiriyle paranın patronu olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tatlı tezgahının başına geçerek vatandaşlara halka tatlı ikramında bulundu.

Mezopotamya Gazetesi; `Yaz Kur an kursları hizmet içi eğitim semineri`
Batman da il merkez ve köylerde görev yapan tüm Kur an kursu öğreticileri, İmam-Hatip ve müezzin kayyımlara yönelik hizmet içi eğitim semineri veriliyor.
Güneş: `araçların yakılması kabul edilemez bir eylemdir`
Saadet Partisi Batman Milletvekili adayı İbrahim Güneş, önceki gün Silvan-Batman Karayolunun 18. kilometresinde meydana gelen olayda iş makinelerinin yakılmasına sert tepki gösterdi.

Batman Postası Gazetesi; `Özgürlük isteyenler kendi halkına bunu fazla görüyor`
Maliye Bakan Şimşek Kiler alışveriş merkezinin açılışını yaptıktan sonra tuğla fabrikasını ziyaret edip işçilerle yemek yedi fabrikayı gezdi. Bakan Şimşek daha sonra işçilere hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında Barış ve Demokrasi Partisine yüklenen Bakan Şimşek, adları barış olan huzur isteyen Demokrasi Hak ve özgürlük isteyenlerin zaman zaman bunu kendi insanlarına fazla gördüklerini belirtti.

Batman Gazetesi; `TÜPRAŞ Yetkilileri Kamuoyunu Bilgilendirmeli`
TÜPRAŞ Rafinerisi`ne yakın semtlere yoğun şekilde "kurum-partikül madde" yağışı gerçekleştiğini belirten Çevre Gönüllüleri Derneği olay yerine gidip yerinde gözlemlerde bulunduklarını söyledi

Çağdaş Gazetesi; `Ziyarete akın akın`
Beşiri Örmegözü Köyündeki Zilan türbesi bugün ve yarın binlerce konuk ağırlayacak. 55. Zilan şeyhi anma, aş dökme ve mevlit törenine 100 bini aşkın bir ziyaretçi beklediklerini söyleyen şeyh Selman Bağdu; "Bu yıl hafta sonuna denk düşen etkinliklerimize herkesi bekliyoruz" dedi.

Veysi Demir -İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir