• DOLAR 32.591
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2459.71
  • ...
`Yaşanılanlar Yargı Terörüdür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Konya İslami STK davasında Mustazaf-Der yönetici ve üyelerine Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi`nce verilen 205 yıllık hapis cezasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi, dernek binasında düzenlediği basın açıklamasında verilen kararı kınadı.

 

Basın açıklamasını okuyan Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi üyelerinden Şahin Sonar, `16 Ekim 2012 tarihinde Adana 6.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, 23 kişi hakkında haksız bir şekilde örgüt üyeliği cezası verilmiştir. Dernek çatısı altında legal çerçevede faaliyet yürütmek mahkeme tarafından terörizm olarak lanse edilmiş, sadece Allah`ın rızasını güderek canla-başla çalışan bu dernek üyelerine ceza yağdırılmıştır` dedi.

 

`Bu Bir Yargı Terörüdür`
Yaşanılan hukuksuzluğun bir yargı terörü olduğu ifade edilen açıklamada, `Terörist olarak lanse edilen dernek üye ve yöneticileri aslında yargı terörünün hışmına uğramıştır. Asıl teröristler bu tür zihniyetlerdir. Bu açık ve bariz bir yargı terörüdür. Şayet dernek bünyesinde yapılan İslami çalışmalar kapsamında fakir ailelere yardım götürmek, kutlu doğum etkinliği düzenlemek, yapılan haksızlıkları ve zulümleri kınama amaçlı basın açıklamaları yapmak, İslami seminerler vermek, İslam`ı anlatmak ve bunun gibi çalışmalara suç nazarıyla bakılıyorsa biz Müslümanlar hepimiz suçluyuz ve bu tür suçları işlemeye devam edeceğiz` ifadeleri kullanıldı.

 

Kararın Yargıtay`ca Bozulacağını Ümit Ediyoruz
Verilen cezanın Yargıtay tarafından bozulacağını ümit ettiklerini söyleyen Şahin Sonar, `Bu yaşanılan ilk hukuksuzluk değildir. Bundan evvelde birçok STK üyeleri bu tür uygulamalara maruz kalmıştır. Bu tür uygulamaların muhakkak son bulacağından zerre kadar şüphemiz yoktur. Verilen bu hukuksuzca kararın Yargıtay tarafından bozulacağını ümit ediyoruz` şeklinde konuştu. (Ramazan Zeren - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir