• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
BDP`nin Protestosu Beyhude, Halk Coşkuyla Bayrama Hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında çeşitli bahaneler üreterek halkın bayramları kutlamasına engel olmaya çalışan PKK/BDP, başta Hakkari ve ilçeleri olmak üzere birçok yerde vatandaşları bayramları protesto etmeye davet ediyor. Bazı yerlerde ise bu çağrı fiili baskıya dönüşüyor.
 
Kurban Bayramından hemen önce BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın `İçeride ölümler bu kadar yaklaşmışken biz bayram yapamayız. Hala bu ülkenin dağlarında kan akarken, savaş varken, bayram yapamayız, bayram bize haramdır…` sözleri dikkatlerden kaçmazken halk soruyor `Nevruzları kutlarken de dağlarda ölüm vardı neden Nevruz size haram değil de Kurban Bayramı size haram?`
 
PKK`nın İslami bayramları protesto edip gayri İslami gün ve bayramları büyük çoşkuyla kutlaması halk tarafından sorgulanmaya başladı. PKK yandaşlarının tüm baskılarına rağmen vatandaşlar büyük bir ilgiyle Kurban Bayramına hazırlık yapıyor. Tüm kentlerde hayvan pazarları alıcılarla dolup taşarken çarşı ve pazarlarda bayram izdihamı yaşanıyor.
 
İbrahimi bir gelenek olan Kurban binlerce yıldır özgürlük ve kurtuluşun sevincinin bir ifadesi olarak kutlanıyor. ( M. Şerif Aşkın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir