• DOLAR 32.588
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2464.412
  • ...
Ev ve İş Yerlerini Su Bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Çanakkale Valiliği`ndan yapılan yazılı açıklamada, dün gece saatlerinde başlayan ve özellikle Lapseki ile Biga ilçelerinde etkili olan yağış sırasında, söz konusu bölgelerde metre kareye 113 kilogram yağmur düştüğü kaydedildi.

Yağışlar sırasında Çanakkale-Bursa karayolunun su taşmaları nedeniyle birkaç defa kısa süreli olarak trafiğe kapandığının ifade edildiği açıklamada, şu bilgiler verildi:

``Karayolları ekiplerince yapılan çalışmalarla söz konusu yol tekrar trafiğe açılmıştır. Köy yollarında oluşan hasarlar İl Özel İdaresi ekiplerince giderilmiştir. Ayrıca Biga ilçemizde yağışlar genellikle ekili alanlara zarar vermiş olup, bazı iş yerlerini su basmıştır. Lapseki ilçe merkezinde ise Çınarcık Deresi`nin taşması sonucu bazı evlerde su baskını oluştu. Meteorolojiden alınan ihbar üzerine valiliğimiz ile Biga ve Lapseki kaymakamlıklarımızda oluşturulan kriz merkezleri gerekli tedbirin acilen alınmasını sağlamıştır. Hayatın normal şekilde devam edebilmesi için valiliğimiz, kaymakamlıklarımız, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, İl Özel İdaresi, Karayolları, DSİ ve belediyelerce gerekli tedbirler alınmış olup hasar tespit çalışmaları devam etmektedir.``
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir