• DOLAR 32.489
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2441.591
  • ...
`Kurban Kestirmek Önem Verilmesi Gereken Dini Bir Vecibedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar`ın yayımladığı Kurban Bayramı mesajında İslam aleminin bayramını kutladı.
 
Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar`ın yayımladığı Kurban Bayramı mesajında `Dini bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramını idrak ediyoruz. Hemşerilerimizin ve tüm İslam âleminin kurban bayramını tebrik ediyor; Mübarek bayramın birlik, beraberlik, huzur ve sükûn içinde geçmesini; milletimiz, memleketimiz, devletimiz, tüm İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah`tan diliyorum` denildi.
 
Müftü Çağlar, kurban kestirmenin, hali vakti yerinde olan her Müslümanın önem vermesi ve yerine getirmesi emredilen dini bir vecibe olduğunu belirterek, `Kurban kesmek, Allah`ın emri olduğu için bir ibadettir. İbadetlerde Allah`ın rızası ön plandadır. Zekât, Fitre, Sadaka ve Hz. Peygamber (s.a.v) kurban kesme ibadetini devamlı yapmış ve hiç terk etmemiştir. Resul-i Ekrem (s.a.v) birçok hadisi şeriflerinde, hali vakti yerinde olanların kurban kesmelerini emretmiştir. `Kim, imkânı olduğu halde kurban kesmezse mescidimize (camimize) yaklaşmasın` hadisi şerifi, kurban konusuna onun ne kadar önem verdiğini ve kurban kesmeyeni de ne derece şiddetle uyardığını ortaya koymaktadır` diye kaydetti.
 
Müftü Çağlar yayımladığı mesajda son olarak, `Bayramımız mübarek olsun, Kurbanlarımız, ibadetlerimiz ve dualarımız makbul olsun. Allah`ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerimize olsun` ifadelerini kullandı.
(M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir