• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sarkozy Yine İran`ı Suçladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`nın Deauville kentindeki iki günlük G-8 zirvesinin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Sarkozy, bazı Arap ülkelerinde daha fazla demokrasi talebiyle yapılan halk hareketlerini fırsat bilerek, İran`ın nükleer silah programını sürdürmeye devam ettiğini söyledi.

Sarkozy, ``İran`a yönelik yaptırımları güçlendirmek için yeni önlemler alacağız`` ifadesini kullandı.

LİBYA`DA, RUSYA`NIN YARDIMINA İHTİYACIMIZ VAR

Libya ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Sarkozy, bu ülkeyle ilgili krizin çözümü konusunda, ``batılı ülkelerin, Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev`in yardımına ihtiyaçları olduğunu`` söyledi.

Libya krizinin çözümü için Kaddafi ile arabuluculuk yapılmasının yararsız olduğunu savunan Sarkozy, bununla birlikte sorunun çözümüne yönelik her türlü yardımı memnuniyetle karşılayacaklarını ifade etti.

Sarkozy, ``Kaddafi ile arabuluculuk yapmanın imkanı yok, Libya`da askerler barakalarına dönmeli, Kaddafi yönetimi terk etmeli. Biz sadece Kaddafi`nin nasıl yönetimi terk edeceğini görüşebiliriz`` dedi.

Sarkozy, zirve sırasında, Rusya`nın da Kaddafi`nin iktidarı terk etmesini kabul ettiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı, ``zamanı geldiğinde`` İngiltere Başbakanı David Cameron ile birlikte, muhaliflerin kontrolü altındaki Bingazi`yi ziyaret etmek istediğini sözlerine ekledi.

AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir