• DOLAR 32.468
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2438.031
  • ...
Nuh Eğitim Der Rehber TV İle Yetimlere Sahip Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak`ta yaptığı hayır faaliyetleriyle halkın teveccühünü kazanan, Nuh Eğitim Kültür, Sağlık ve Dayanışma Derneği, hayırlı bir işe daha adını yazdırdı. Şırnak`ta fakir ve yardıma muhtaç insanların dramını, Rehber (Çağrı) TV`nin `Umut Kapısı` adlı programında gündeme getiren Nuh Eğitim Der, bunun üzerine harekete geçen hayır sahiplerinin yaptığı yardımları Kurban Bayramı öncesi mağdur ailelere ulaştırdı.

 

Konu ile ilgili, Allah`ın Rızası için böyle bir girişimde bulunduklarını belirten Nuh Eğitim Der Yardım Komisyonu Başkanı Zekeriye Tatar; \"Rehber TV ile beraber Umut Kapısı Programı için 4 Ekim Çarşamba akşamı Şırnak merkezde bulunan 3 aileyi ziyaret ettik. Biri yetim, biri hasta ve bir ailede fakir ve yardıma muhtaç olmak üzere üç ailenin aile bireyleriyle evlerinde bire bir görüştük. Bu çalışmamız 8 Ekim 2012 Pazartesi gecesi Rehber TV`de yayınlandı. 13 Ekim 2012 Cumartesi tekrarı verilen Umut Kapısı adlı programda, Şırnak merkezde büyük zorluklar içinde yaşam mücadelesi veren üç ailenin durumunu böylece ekranlara taşıdık. Umut Kapısı Programını izleyen hayırseverler, ekranlara taşınan bu ailelere bir miktar nakdi yardımda bulundular. Şırnak Merkez Posta Çeki 99 66 402 No`lu Nuh Eğitim Der adlı bir hesap numarası açarak, yapılacak yardımların mağdur ailelere ulaştırmamızda yardımcı olmasına çalıştık. Nitekim yardım için gönderilen paraların tümünü çekerek, hangi aile adına hangi para yatırılmışsa, kayıtlarını alıp bu aileleri ziyaret ettik. Kendilerine durumu izah ettikten sonra imza karşılığında bizzat kendilerine elden nakdi yardım olarak teslim ettik.\" ifadeleri kullandı.

 

Çok Güzel ve Hayırlı bir işte Köprü vazifesi gördüklerini belirten Tatar; \"Bize ulaşan bu nakdi yardımları teslim ederken, umutla bir yerlerden gelecek yardım elini bekleyenlerin yüzlerinde, sevinçle parlayan o gözlerini görmemiz bizi dünyalar kadar mutlu etmiştir. Onların bu sevincini keşke tüm hayır sahipleri de görseydi\" dedi.

 

Her üç ailenin de, yardımda bulunan ve aracı olan herkese dualar ettiğini belirten Tatar; \"Allah mallarına bereket katsın. Bu yetim ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdüler ya, Allah da onların hem dünyada hem de ahirette yüzlerini güldürsün\" temennilerinde bulundu. (Emcet Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir