• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
`Ergenekon`u Hiç Duymadım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki duruşmaya, tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile duruşmalardan men edilen tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Koman`ın dinlenilmesini talep etmesi nedeniyle katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese`nin ``İddia olunan `Ergenekon` örgütünü duydunuz mu?`` sorusuna ``Hayır`` yanıtını veren Koman, ``JİTEM`i duydunuz mu?`` sorusu üzerine de şunları kaydetti:
``Duydum. Hatta yoktur deyince kıyamet koptu. Jandarma istihbarat kurumu olarak, kendi arasında personelle kurulmuş. Böyle bir devlet kurumu yoktur. `JİTEM yoktur. Kötü niyetli insanlar kullandı` diye bir emir yayınlandı.. Güneydoğu`da o tarihte görev yapan kişiler kendi aralarında kurmuşlar. Bunlar yasaklanmış. Benim tarafımdan da yasaklandı.``

Tutuksuz yargılanan emekli Albay Arif Doğan`ı tanımadığını ifade eden Koman, Doğan`ın ``JİTEM`i ben kurdum`` şeklindeki iddiaları hatırlatılınca da ``Haberim yok. JİTEM`in yaptığı faaliyetlerden de haberim yok`` diye konuştu.

(AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir