• DOLAR 32.488
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2420.46
  • ...
Başkent Bu İddiayla Çalkalanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığı`nın Ege`deki iki büyük tatbikatı son dakika iptal etmesi başkent kulislerine bomba gibi düştü. Hükümet veGenelkurmayarasında gerginlik haberleri gündeme taşınırken son olarak Genelkurmay askeri gerekçelerle tatbikatları iptal edildiğini duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı`nın Ege`de yaptığı Efes ve Denizkurdu tatbikatlarını iptal etmesi kulisleri harekete geçirdi.

ANKARA`DA YOĞUN KULİS

Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan`ın Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ile görüşmesinin ardından bir açıklama yapılmadı. Hükümet ve Genelkurmay arasında tatsızlık var haberleri yapıldı. Üç gün süren sessizliğiBaşbakan Erdoğanbozdu.

Genelkurmay ne diyorsa o diyen Başbakan Erdoğan`ın ardından Genelkurmay Başkanlığı tatbikatların askeri gerekçelerle iptal edildiğini duyurdu ancak bu gerekçelerin neler olduğuna değinilmedi.

Akşam saatlerinde ise Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek`in Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ile görüştüğü iddia edildi. Haliyle gizli görüşme sonrası sızan bir bilgi de olmadı.

GEREKÇE BALYOZ MU?

Genelkurmay`ın tatbikatları iptal etmesi ile ilgili çok önemli bir bilgi gündeme yansıdı. Eskişehir`deemekliAlbay Hakan Büyük`ün evinde "Balyoz Darbe Planı" ile ilgili belgelerin ele geçirilmesinin ardında savcılar harekete geçti. 7`si general 9 subay ifadeye çağrıldı.

BİLGİN BALANLI DA İFADEYE ÇAĞRILDI

İfade verecek generaller arasında 30 Ağustos`ta yapılacak YAŞ toplantısındaHava KuvvetleriKomutanı olması beklenen Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı da var. Balanlı`nın ifadeye çağrılması iddiaya göre Karargah`ta krize sebep oldu. Genelkurmay da iki büyük tatbikatı bu sebeple tepki olarak iptal etti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir