• DOLAR 32.697
  • EURO 35.279
  • ALTIN 2442.769
  • ...
Ne Saçın Teli Ne Tırnak: Erdoğan Bir Şey Değilmiş?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hüseyin Kaya / Haber -Yorum
 
Darbeci askerler emeklisiyle muvazzafıyla hapiste.

Gazetecilerin bir kısmı da öyle.

İşadamlarına da keskin bir ayar vermiş başbakan.

Geriye kalan muhalif gazeteci ve işadamları ise çıkarları zedelenmesin diye sessizliğe gömülmüş durumda.

Bekir Coşkun ve Yılmaz Özdil’leri kimsenin taktığı yok!

Geriye sanatçılar kalmış.

Önce komedyenler girdi işe; ama “işe” yaramadı.

Komedyenlerin ciddi konuşmaya çalışmaları herkesi güldürdü.

İdeolojiyi ön plana alan tiyatrocu ve artistler sahne aldı.

Başbakan “Devlet tiyatrolarını kapatıyorum” deyince apışıp kaldı tiyatrocular.

Sosyal içerikli filmler çektiğini iddia edip ahlaksızlığı yaygınlaştırmaya katkı sunan Tarık Akan başladı konuşmaya.
“Ata­tür­k’­e sal­dı­rı­lar 1980 dar­be­si­ni fır­sat bi­len ke­sim­le­rin an­la­yı­şı­dır. Düş­man­lıkları kıs­kanç­lık­tan kay­nak­la­nı­yor. Bun­lar Mus­ta­fa Ke­ma­l’­in sa­çı­nın te­li da­hi ola­maz­lar. Ne ya­zık ki Ata­tür­k’­ün kur­du­ğu Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti­‘n­de bu­gün ken­di­ni kral zan­ne­den bir Baş­ba­kan ta­ra­fın­dan yö­ne­ti­li­yo­ruz. Tayyip de­mok­ra­si­den söz edi­yor; ama de­mok­ra­siy­le il­gi­si bi­le yok. Tek ba­şı­na is­te­di­ği ka­rar­la­rı ve­ri­yor, uy­gu­la­tı­yor. Baş­kan­lık dü­şün­ce­si­nin al­tın­da ya­tan ger­çek bu­dur.” (Tayyip tabii ki Atatürk’un saçının teli olamaz. Neticede Tayyip seçilmiş bir başbakan ve her seçim döneminde canını dişine takıyor. Atatürk ömür boyu başkandı ve hiç kimse onu tartışamazdı. Tayyip istediği kararları verse de neticede mecliste sayıdan dolayı takılma ihtimali olabilir. Atatürk’ün kararlarını kim sorgulayabilirdi?)

“Ben as­ker ço­cu­ğu­yum. Bu­gü­ne ka­dar hiç kork­ma­dım.” (Senin dışındaki herkes korkuyordu ama. Sen film setinde solcu, başka mekanlarda burjuvaydın. Darbelere selam durdun, asker de seni korudu.12 Eylül sonrası bir proje kapsamında sosyal içerikli adı altında ahlaksızlığı yaygınlaştırma amaçlı filmler yapmadın mı?)

“Adı­na baş­ba­kan de­di­ği­miz kral, ken­di­ne kar­şı ge­len her­ke­si içe­ri at­tı­rı­yor. Ben Si­liv­ri­‘de ya­tan bu in­san­la­rın ta­ma­men suç­suz ol­duk­la­rı­na yü­rek­ten ina­nı­yo­rum. Ada­let bir gün mut­la­ka te­cel­li ede­cek; ama bu in­san­la­rın ha­pis­ha­ne­de ge­çen yıl­la­rı­nı ge­ri­ye kim ve­re­cek?”

(Sizin krallığınızda bu işi siz yapıyordunuz. Şimdi imkan halkın isteği doğrultusunda başkasının eline geçtiğinde bas bas bağırıyorsunuz. Siz “Beyaz Türkler”in çıkarlarını koruyordunuz halkı kurban ederken, şimdikiler devletin çıkarları için aynı işi yapıyor.)

Konuyu burada bırakacaktım; ama Kılıçdaroğlu’nun “Recep Tayyip Erdoğan, sen Bülent Ecevit’in tırnağı bile olamazsın” şeklindeki sözlerini dinleyince bir ekleme yapayım dedim.

Kılıçdaroğlu, Obama’nın elinde beyzbol sopasıyla telefon görüşmesi yaptığı fotoğrafı hatırlatıyor. Obama’nın bu fotoğrafla mesaj verdiğini söylüyor.

Aklımıza Ecevit’in Bill Clinton’ın önünde durduğu resim geliyor.

Gazetecinin Amerika’nın Afganistan işgalinde kullandığı gerekçelerin ikna edici olup olmadığı yönündeki sorusuna “Amerika ikna olmuşsa biz de ikna olmuşuz” diyen bir Ecevit’i hatırlıyoruz.

O yüzden diyoruz ki,

Erdoğan’ın Amerika’ya verdiği desteği sorgulayın ve eleştirin.

Suriye’ye işgal güçlerini davet etmesini eleştirin.

Ama öyle abuk sabuk “saç teli” ve “tırnak” benzetmeleri yapmayın.

Yoksa komedyenler Müjdat Gezen, Levent Kırca ve İlyas Salman dengesizce laflar edince sizler komedyenliğe mi karar verdiniz?

Eğer yaptığınızın komedi olduğunu söylüyorsanız bakın ona diyeceğim bir şey yok!

Basit şeyler söylüyor; ama gelecek vaat ediyorsunuz.

Yola devam!
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir