• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Avrupa Yetim Der`den Adanalı Yetimlere Bayramlık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Avrupa`nın çeşitli ülkelerinde hayır faaliyetlerinde bulunanın PRO WAISEN e.V. (Avrupa Yetim-Der) INTERNATIONAL HELP ORGANIZATION PRO ORPHANS Yetkilileri, Kurban Bayramı öncesi \"Yetim Aile\" Projesi kapsamında Adana`ya geldi.

 

Adana Umut Der Gıda Bankası vasıtasıyla muhtaç yetimlere ulaşan Avrupa Yetim-Der yetkilileri, tespit ve kayıt çalışmaları yaptı. Belirlenen 30 yetim, daha sonra aileleri ile birlikte alınarak bir alışveriş merkezine götürülerek bayramlık giydirildi. Giysiden ayakkabıya kadar bayramlıklarını kendileri seçen yetim çocuklar bayramlıklarına kavuşmanın sevincini yaşarken, aileleri ise Avrupa Yetim-Der yetkililerine teşekkür ettiler.

 

Yaptıkları faaliyetler hakkında İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Avrupa Yetim-Der Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, \"Biz Avrupa Yetim Der olarak Adana`daki yetimlere Adana Umut Der Gıda Bankası vesilesiyle ulaştık. Onların birebir araştırarak tespit ettikleri yetimlerin listesini bize verdiler. Onların desteğiyle de bu gün yetim çocuklarımızı alarak bir alışveriş merkezine gidip bayramlıkları giydirdik. Yaptığımız bu çalışmalara katkı sağladıkları için Adana Umut Der Gıda Bankasına teşekkür ediyoruz\" dedi.

 

Kurban Bayramı süresince Türkiye`deki çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Ateş; \"Yardım faaliyetlerimiz için 16 Ekim`de Almanya`dan Türkiye`ye geldik. Bu süre zarfında birçok yetim aileye ulaşarak yardımlarda bulunduk. Yetim çocuklarımıza bayramlıklarını giydirdik. Bayram gününe kadar Türkiye`nin değişik illerinde yardım ve tespit çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kurban Bayramında da vekâletini aldığımız Kurbanların kesimini ve yetim ve muhtaçlara dağıtımını yaparak yardım çalışmalarımızı tamamlayacağız\" şeklinde konuştu. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir