• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Batman Barosu`nda Seçim Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Barosunun 12. Olağan kongresi Yeni Kültür Merkezinde saat 11.00`de başladı. 206 avukatın, 1 sandıkta oy kullanacağı seçimde Av. Baran Ortaboy ve Av. Ahmet Sevim yarışıyor. Kongreye Başsavcı Muhammed Emre Ejder, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ruhi Kuyumcu, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Batman Barosu eski başkanı Av. Yusuf Tanrıseven ve STK temsilcileri katıldı.

 

Divan heyeti başkanlığını Avukat Kasım Seçkin`in yaptığı ve Baro Başkan adayları Av. Baran Ortaboy ve Ahmet Sevim`in aday olduğu seçimin sabahki oturumunda konuşmalar yapıldı. İlk konuşmayı eski Baro başkanı Av. Yusuf Tanrıseven yaptı.

 

Tanrıseven konuşmasında, \"Hukukun ve insan haklarının kasti veya gayri ihtiyari idarelerine tanıklık etmek ve cesaretle karşı koymak insan düşüncesini ve insanlar arasındaki iletişimi kıskacı altına alan klişeleri ve indirgeyici kategorileri kırmak hangi partiye veya hangi siyasi görüşe yakınlık duyarsak duyalım hangi ülkeye ait olursak olalım, kendimizi nereye ait ve bağlı hissedersek hissedelim insanların çektikleri acılar ve yaşadıkları baskılar konusunda belli standartlarda şaşmamak en başta biz avukatların ve barolarının görevidir\" dedi.

 

Son olarak Tanrıseven, Batman Barosu olarak şiddeti hiçbir zaman hak arayışı olarak görmediklerini belirtti. Konuşmanın ardından Eski Baro Başkanı ve Yönetim kurulu üyelerine plaket takdim edildi. Plaket takdiminden sonra programa yemek molası verildi.

 

2. Oturumda Av. İdris Yapıcıoğlu 2011-2012 yılı faaliyet raporunu ve Av. Ercan Elçi 2010-2012 Denetleme Kurulu raporunu okudu.

 

Raporların okunmasının ardından başkan adayı Av. Ahmet Sevim bir konuşma yaptı. Avukatlık mesleğinin ve yargı makamlarının varlığını ve faaliyetlerini insanlığın üstün ara ilkelerinde olan adalet tutkusu elle tutulabilir, gözle görülebilir ve ulaşılabilir kılma çabası olarak tarif edilebileceğini belirten Sevim, \"Türkiye`de yargı makamlarının adalete ulaşmak konusundaki tartışmalı pozisyonu maalesef ciddi şekilde varlığını devam ettirmektedir. Bu sorun yargının birçok toplumsal ve siyasal meseleler bizad-ı itiraf olmasından kaynaklanmaktadır. Yargı bireylerin toplulukların bütün farklılıklarına rağmen yargısal faaliyetleriyle güvence altına alacağına, bu hakların kullanılacağı talebi karşısında devleti koruma refleksi göstermekte ve toplumsal sorunların derinleşmesine sebep olmaktadır\" şeklinde konuştu.

 

Av. Baran Ortaboy ise, \"Vatandaşı olduğumuz ülkemizde okul bahçelerinde yaktığı defter ve kitap ateşi nevroz ateşini ısıtamadığı yüreği üç bahar ötede bir dağ yamacında şarapnel parçalarıyla parçalanan gençlerimizin kalem yerine tetiğe giden elleri, doğmamış yavrusunu ana kucağında köyünün toprağına emanet eden küle dönmüş babanın feryadını duyuyorsak, üniversite kapılarında inancına bayrak ettiği örtüsü bilmem hangi beyzadenin insafına terk edilmiş, okul kapılarında bekletilen hor görülüp darp edilen, sürgünlere ve tecritlere maruz bırakılan kızına sahip çıkan anneye verilen hapis cezalarını okuyoruz\" dedi.

 

Seçim sonuçlarının saat 18.00`de açıklanacağı öğrenildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir