• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Cam Adam Miniklerle Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- \"Cam Adam\" olarak tanınan Zekeriya Ünal, \"Kaynaş ve Paylaş\" projesi kapsamında 8 pilot okulda öğrencilerle buluşmaya başladı.

 

Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği`nin \"Kaynaş ve Paylaş\" başlıklı, toplumda farkındalığın artırılmasına yönelik \"Birlikte Yaşamanın Engeli Yok\" projesi kapsamında ilkokul öğrencileriyle buluşan Ünal, engelli bireylerle iletişim kurmakta zorlanan ve onların dünyasını kendilerinden çok uzak bulan minikleri, toplumun empoze ettiği önyargılardan uzaklaştırmaya çalıştı.

 

Turan Cemal Beriker İlkokulu 3-C sınıfı öğrencileriyle bir araya gelen, Ünal meraklı miniklerin sorularını cevapladı ve onlarla sohbet etti.

 

34 mevcutlu sınıfın öğrencilerine önce kendini tanıtan, ardından herkesin teker teker kendisini tanıtmasını isteyen Ünal, tuttuğu takımdan, hobilerine, nerede oturduğundan, nasıl banyo yaptığına kadar geniş bir yelpazede sorulara maruz kaldı.

 

Miniklerin sorularını sabırla cevaplayan Ünal, \"Beni sokakta gören bazı arkadaşlarınız korkuyorlar, çekiniyorlar. Oysa siz şu anda görüyorsunuz ki aynı şeyleri düşünebiliyoruz, birlikte gülebiliyoruz, tartışabiliyoruz ve sohbet edebiliyoruz.

 

Sizden görünüş olarak farklıyım ama onun dışında tıpatıp aynıyız. Sandalyede oturuyor olmam benden korkmanızı gerektirmez. Ben bugün hepinizle arkadaş oldum. Bundan sonra tekerlekli sandalyede oturanlardan çekinmeyin, yanlarına yaklaşın ve onlarla konuşun\" dedi.

 

Kamuoyunda Cam Adam olarak tanınan Ünal, İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün belirlediği 8 pilot okulda miniklerle buluşup, birlikte yaşamanın engeli bulunmadığını anlatacak.(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir