• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van`da `Uluslararası Mesnevi Sempozyumu` Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Geçtiğimiz yıl İran`da birincisi düzenlenen Mesnevi Sempozyumu`nun ikincisi Van`da yapılacak. YYÜ ve İran Urmiye Üniversitesi`nin önümüzdeki yıl Mayıs ayında düzenleyeceği \"Uluslararası Mesnevi Sempozyumu: Çağdaş Etkileşimler\" adlı sempozyum çalışmalarıyla ilgili İran`dan bir heyet YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal`ı makamında ziyaret etti. Heyet başkanı Urmiye Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Mahbub Talei Rektör Prof. Dr. Battal`ın babasının vefatını üzüntüyle öğrendiklerini ifade ederek başsağlığı dileklerinde bulundu.

İranlı bilim insanlarıyla uluslararası bir sempozyum düzenlenmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Battal, \"İran`daki üniversitelerle aramızdaki dostluk artıyor. Bundan sonra da her anlamda bu işbirliğini geliştireceğiz. Mevlana`nın felsefesi doğrultusunda güçlü bir köprü kurarak bu işbirliğine devam ediyoruz. Bu da Mevlana`nın büyüklüğünden kaynaklanıyor. Mevlana bütün insanlara kucak açarak, dostluğu ön plana çıkaran bir şahsiyet, bir değer. Dolayısıyla bu değer sadece bizim değil herkesin değeridir. İnşallah bundan sonra İran`la bu ilişkilerimiz, bilimsel, kültürel alandaki işbirliğimiz dostluğumuz devam edecek.\" diye konuştu.

Konuşmaların ardından YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ile görüşmede hazır bulunan Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu, Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ve Rektör Başdanışmanı Doç .Dr. Erdal Baykan`a İranlı heyet tarafından hediye takdim edildi.

 

Daha sonra Rektör Prof. Dr. Peyami Battal başkanlığında YYÜ Senatosu ile İranlı heyet sempozyum konusunda bir toplantı yaptı. Toplantının ardından heyet Kedi Evi`ni gezdikten sonra üniversiteden ayrıldı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir