• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...

BATMAN - BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu ve ABİGEM Batman direktörü Av. Harun İpekyüz ve uzmanları Esen Tunç ve Uğur Demir ile birlikte, İtalya`nın Venedik, Viçenza, Floransa ve Milano şehirlerinde Ticaret, Sanayi, Ziraat, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Milano`daki ABİGEM`lerin genel merkezine bir haftalık çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Başkan Nasıroğlu; Ticaret odasının hizmetlerini geliştirmek için, görüştükleri odaların yaklaşık 300 bin işletmeyi temsil ettiğini belirterek, \"Oda faaliyetlerine, arge-inovasyon, danışmanlık, finans, girişimcilik, tahkim uzlaştırma, uluslararası fırsatlardan yararlanma, gençler arasında girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, bilgilendirme ve yönlendirme, kadın girişimciliğini ve iş alanlarını geliştirme, güçlenme, kurumsal yapılanma, birimler arasında etkin bir koordinasyon sistemi oluşturma, Kobilere ABİGEM`lerin nasıl yardımcı olabileceği, piyasada karşılaştıkları zorluklar ve bunu önleme stratejileri, kolaylıklar sağlama ve bu eğitimlerin okullara yayılması, AB hibelerinden yararlanma ve kümelenme konularında görüş alışverişinde bulunduk\" dedi.

İtalya`da hizmet alımı maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı ülkemize ve özellikle de bölgemize, tekstil, tarım ve hayvancılık yatırımları başta olmak üzere yapacakları yatırımlarda büyük avantaj elde edecekleri vurgusunu yapan Başkan Nasıroğlu, bununla beraber yatırım için gelenlere oda olarak her türlü desteği ve kolaylığı sağlayacaklarını ve bundan memnuniyet duyacağını dile getirdi.


Temaslarda, ABİGEM Türkiye sorumlusu Alberto Gomez`de bize Batman`dan gelecek olan talepleri her zaman karşılamaktan memnuniyet duyacaklarını belirttiği ifade edildi.

ABİGEM direktörü Av.Harun İpekyüz, yeni yatırım fikirlerinin tartışıldığı toplantıda Batman`ın coğrafi konumu itibariyle Irak, İran, Suriye büyük pazarlara komşu konumunda olması sebebiyle yatırım açısında cazip bir merkeze dönüştüğünü dile getirerek, özellikle yeni teşvik paketiyle beraber yatırımların kendini birkaç senede amorti edebildiğini aynı zamanda kendilerinin de her türlü desteği verdiklerini belirtti.

Başkan Nasıroğlu; Abigem`lerin Milan Ticaret Odasında faaliyet gösteren Abigem`lerin genel müdürü Federico Montelli`ye Hasankeyf manzaralı BATSO Plaketi verdi. (Veysi Demir - İLKHA)