• DOLAR 32.45
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2439.955
  • ...
`İran Olmasaydı Hamas Bu Güne Gelmezdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli mücahidler tarafından kaçırılan İsrailli asker Gilad Shalit’in 5 yılı geçen zamana rağmen kurtarılamamasından dolayı üzüntülerine dile getiren Aşkenazi “itiraf etmeliyiz ki, Gilad’ı özgürlüğüne kavuşturabilmek için askeri operasyon kapasitesine sahip değiliz. Benim en büyük fanzazim Erez geçiş noktasında bir helikopter içinde Gilad’ı görmek ve ailesini arayıp Gilad’ı kurtardığımızı onlara söylemekti” dedi.

Aşkenazi Hamas’ın elinde bulunan Gilad’ın nerede saklandığını bilemediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmasında İran konusuna değinen Aşkenazi, İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik askeri saldırı seçeneğinin peşinde olmaları gerektiğini, İsrail’in nükleer silahlara sahip bir İran’a tahammül etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Ortadoğu’da gündemin Arap olmayan iki ülke İran ve Türkiye tarafından belirlendiğini söyleyen Aşkenazi, “Eğer İran’ın desteği olmasaydı Hamas ve hizbullah bugünük durumlarında olamayacaktı. Bunun için de İsrail ordusu İran’ın meydan okumasına karşı kendini hazırlamak durumundadır. Doğal olarak, askeri bir operasyonun bedeli ağır olacaktır, ancak nükleer bir İran’ı durdurmak için her tür çabayı sergilememiz gerekiyor” dedi.

Önümüzdeki en büyük tehdit Hizbullah

Siyonist rejim eski genelkurmay başkanı Gabi Aşkenazi, İsrail’in önündeki en büyük tehdidin Hizbullah olduğunu söyleyerek “İkinci lübnan Savaşı’na (Temmuz 2006 Savaşı) yönelik eleştiriler olmasına karşın savaşta caydırıcılığımız gösterildi. Eğer Hizbullah isteseydi neredeyse İsrail haritasının her bir noktasına çok sayıda füze fırlatabilirdi” dedi.

Velfecr

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir