• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
`Kalıcı İmam İstiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Kurulduğu günden bu yana köy sorunlarıyla yakından ilgilenen Van Köyleri Dayanışma Derneği köylerin sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Van`ın Gürpınar ilçesine bağlı Üçgen köyünü ziyaret eden dernek yetkilileri Köy Muhtarı Sadrettin Sönmez`den bilgi aldı.


"Köyümüz Sel Sularında Olumsuz Etkileniyor"
Muhtar Sönmez, köylerinin dere yatağında yer aldığını belirterek, "Köyümüzün büyük bir bölümü dere yatağında yer aldığı için sel sularında olumsuz yönde etkileniyor. Hatta önceki sene Arif Dalgın isminde bir köylümüz sel sularına kapılarak hayatını kaybetmişti. O zaman kaymakamlığa başvurmuştuk. Ancak şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Bizler yetkililerden bu noktada duyarlı davranmalarını ve en kısa zamanda bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi.


"Köyümüze Sürekli Kalacak Aktif Bir İmam İstiyoruz"
Muhtar Sadrettin Sönmez ayrıca, "100 haneli köyün tek camisinin de eski olduğunu anlatarak, "Camimiz hem eskidir, hem de köye gönderilen imamlar sürekli değiştiği için çocuklarımız Kur`an dersi alamıyorlar. Bu noktada Müftülükten köyümüzde sürekli kalacak bir imam göndermesini istiyoruz" dedi. (Murat Dalgın-İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir