• DOLAR 32.986
  • EURO 35.313
  • ALTIN 2455.55
  • ...
`Tesettür Hakkı Anayasal Güvence Altına Alınmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Türkiye`nin birçok ilinden onlaca STK yetkilisi, Şahinbey Türktepe İlköğretim Okulunda başörtülü olduğu gerekçesiyle okul müdürü tarafından tecrit, tehdit ve hakarete maruz kalan 8. sınıf öğrencisi Sedanur Ağsu`nun son olarak okul müdürünün talimatıyla bazı öğrenciler tarafından dövüldüğü iddialarını yerinde incelemek ve mağdur olan Ağsu ailesinin yanında olduklarını belirtmek için Gaziantep`e geldi.
 
Türktepe İlköğretim okulunun önünde basın açıklaması yapan Sivil Toplum Kuruluşları, eğitim haklarının ihlal edilmesi ve engellemeleri, okulların yakılmasını ve okul idarecilerinin tasvip edilmeyen her türlü hakaretleri kınayarak, hükümeti Müslüman halka verdiği sözde durmaya çağırdı.
 
Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP), Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ), Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (MİNHAP), Hak ve Özgürlükler Platformu (HAKÖZ), İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP), Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep şubesi, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-Der) ve Evrensel Hafızlar Derneği Yetkilileri, mağdur öğrenci Sedanur Ağsu`nun ailesini ziyaret ederek desteklerini sundular.
 
Türktepe İlköğretim Okuluna gelerek okul müdürü Orhan Usta ile görüşerek bilgi almak isteyen STK Temsilcileri okul müdürünün görüşmek istememesi üzerine okul önünde basın açıklaması yaptı.
 
"Tesettür Yasağı Hala Devam Ediyor"
Tesettür platformları adına basın açıklamasını okuyan TESSEP başkanı Salih Demir, Cumhuriyet tarihinin başlangıcından itibaren, hedef tahtasına oturtulan İslami mukaddesatların önemli bir parçası ve `Müslüman kadının korunaklı kalesi olan tesettür` ve örtünmenin yasak olduğunu ve yasağın bütün varlığıyla hemen her alanda tüm hızıyla devam ettiğine vurgu yapıldı.
 
"Tesettür Yasağı Eğitim Kurumlarında Katmerli Şekilde Devam Ediyor"
Tesettür yasağının katmerli şekilde devam ettiği alanlardan birinin de eğitim öğretim alanı olduğu belirtilen açıklamada; "Eğitim ve öğretim hakkı, İnsani hak ve gerekliliklerin başında gelmektedir. Zira cehalet ile bir yere varılamadığı gibi; cahil olan bir toplum da yok olmaya mahkumdur" denildi.
 
"Müslümanlar Cahillik ve İnancına Aykırı Davranma Arasında Tercihe Zorlanıyor"
Çocuklarını inançları gereği eğitim öğretim kurumlarına göndermeye çalışan aileler ile eğitimlerini inançları gereği tesettürlü bir şekilde tamamlamak isteyen öğrencilerin yasaklarla karşılaşıldığı vurgulanan açıklamada; "Halkının yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede bu istekten daha doğal ve aynı zaman da masum bir istek olabilir mi? Ama gelin görün ki, Vicdanları kararmış, geçmişlerini unutmuş, zalimlikte diktatörlükte haddini aşmış ve kimin maşa ve kuklası olduğu belli olmayan, aynı zamanda nefislerinin esiri ve şeytanın askerleri konumunda olan sözüm ona bazı okul idarecileri, kızlarımızın inançları gereği örtünmek istemelerine karşı çıkmakta, bu fıtri ve olması gereken isteği reddetmekte ve Yasaklamaktadırlar" ifadelerine yer verildi.
 
"İslam Kahramanlarının Diyarında İslam Yasak!"
İslam kahramanlarının diyarı ve İslami unvana sahip olan Gaziantep ilimizde bu mukaddesat yasakçılığının ön cephede temsil edilmesi bir hayli düşündürücü, bir o kadar da ürkütücüdür" denilen açıklamada, Türktepe okulunda yaşanan skandal şu sözlerle anlatıldı: "Burada önünde bulunduğumuz okul, yani Şahinbey ilçesi `Türktepe ilköğretim okulu` İdarecileri bu yılın yani 2012-2013 eğitim-öğretim yılının zulüm ve yasakçılık finalini göğüsleme marifetini gösterme neticesinde, 13 yaşında olup inancı gereği örtünmek isteyen kızımız Sedanur Ağsu`ya çeşitli hakaretlerde bulunmuş, üç hafta boyunca kapılar arkasına kilitleyerek mahkum-cezaevi koşulunu yaşatmış müdüründen kantincisine kadar herkes türlü türlü hakaretlerde bulunmuşlardır. Yetmemiş olmalı ki, müdür bey(!) bir idareciye hiç de yakışmayan ancak ve ancak bir teröristin veya eşkıyanın yapabileceği bir tutum içerisine girmiş, kızımıza karşı çeşitli yalan ve mesnetsiz yakıştırmalar yaparak bir grup öğrenciyi kışkırtmış ve kızımızı dövdürtmek yoluyla korkutarak okuldan uzaklaştırma yoluna gitmiştir."
 
"Yetkililer Hukuksuzluğa Meydan Veriyor"
Yetkililerin hukuksuzluğa sessiz kaldığı ve hukuksuzluğa meydan verdiği belirtilen açıklamada; "Hal böyle olmasına rağmen, yetki makamları (Hükümet, Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü) ve hukuk erkleri tarafından bu hukuksuz hareket eden müdür hakkında ciddi bir hukuki girişimde bulunulmamış olmakla beraber, mağdur kızımız başka bir okula sürgün edilmek suretiyle bu gibi hukuksuz hareket edenlerin cesaretine cesaret katkısında bulunulmuştur."denildi.
 
"Demode Olmuş Yönetmenlikler Sadece Müslüman Halka Uygulanıyor"
Haksızlıkların 12 Eylül-28 Şubat darbecilerin çıkardığı yönetmenliklerin arkasına sığınılarak yapıldığı belirtilerek; "İş böyle olmasına rağmen eğitim kurumlarında olan birçok yönetici bu yönetmeliklerin yasakçı anlayışıyla yetinemeyip zulümlerini daha ileri boyutlara taşımaktayken, bu yönetmeliklerin gölgesine sığınmaktadırlar. Oysa bu yönetmelilerin yüzde 99`u zaten uygulanmamaktadır. Bir tek inançları uğruna örtünmek isteyenlere karşı uygulanmak istemekteyken bu yöneticiler, sınırları hayli hayli aşmaktadırlar" ifadeleri kullanıldı.
 
Tessettür Hakkı Anayasal Güvence Altına Alınmalı
Başörtüleri nedeniyle mağdur olan tüm Müslümanların yanında olduklarını belirten STK`lar, açıklamanın devamında hükümete seslenilerek, "Bu halka tesettür sorununu çözeceğiz sözünü veren parlamentoyu ve hükümeti, bir an önce bu zalimce ve keyfi hareket edip kraldan daha kralcı kesilen okul yöneticilerinden hesap sormaya; aynı zamanda bir anayasa düzenlenmesinin arifesindeyken, tesettür sorununu köklü bir şekilde sorun olmaktan çıkaracak anayasal düzenleme yaparak halkımızı bu badire ve zulüm ortamından kurtarmaya davet ediyoruz." dedi.
 
Zulmün Her Çeşidini Kınıyoruz
Açıklamada son olarak, "Her nereden gelirse gelsin halkımıza uygulanan zulümlerin her çeşidini, eğitim haklarının ihlal edilmesi ve engellenmesini, okulların yakılmasını ve tasvip edilmeyen her türlü hakaretleri en üst perdeden kınıyoruz. Zalimlerin zulmünü Kahhar ve Zuntikam olan yüce Allah`a havale ediyoruz" denildi.
 
Açıklamaya Onlarca STK Destek Verdi
Açıklamaya "Tesettür Platformları Birliği" adına Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) başkanı Salih Demir, Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) başkanı Mehmet Duyu, Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (MİNHAP) başkanı Molla Cemal Çınar, Hak ve Özgürlükler Platformu (HAKÖZ) Davut Şahin, İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP) başkanı Mehmet Kışlar`ın yanı sıra Saadet Partisi (SP) Gaziantep il başkanı Hayri Kamalı, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep Şube Başkanı M.Fatih Evyapan, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Cemil Çiçek, Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Yetkilileri, Saadet Partisi Gaziantep il Teftiş Kurulu Üyesi Mustafa Karalar ve Gaziantep`te Tesettür seferberliğine üye çok sayıda dernek başkanı katıldı. (Şefik Mert - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir